Kate Middleton, prima apariție publică din decembrie. ”Fac progrese. În chimioterapie, există zile bune și zile proaste”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Prinţesa de Wales, Kate Middleton, face progrese în tratamentul împotriva cancerului și ar urma să participe la un eveniment. Ea nu și-a mai făcut apariția publică din decembrie anul trecut. Speră să apară și la alte evenimente, pe parcursul verii. 

Prințesa de Wales a Marii Britanii a declarat că face progrese pozitive, urmând o chimioterapie preventivă. Prima apariție publică din decembrie, când a fost diagnosticată cu cancer, va avea loc sâmbătă. Kate Middleton s-a arătat impresionată de miile de mesaje primite de pe tot globul în urma anunțului său făcut în martie când, pentru a pune capăt unor zvonuri, și-a dezvăluit boala. 

”Fac progrese bune, dar, după cum știe oricine care trece prin chimioterapie, există zile bune și zile proaste” arată declarația făcută de Prințesa de Wales. "În acele zile proaste te simți slab, obosit și trebuie să cedezi corpului tău, odihnindu-se. Dar, în zilele bune, când te simți mai puternic, vrei să profiți la maximum că te simți bine” continuă ea. 

Kate, în vârstă de 42 de ani, își va însoți cei trei copii, Prinții George și Louis și Prințesa Charlotte, într-o trăsură în timpul „Trooping the Colour”, o paradă militară anuală organizată sâmbătă în centrul Londrei pentru a marca ziua oficială de naștere a monarhului. De asemenea, ea se va alătura Regelui Charles, Reginei Camilla și celorlalți membri seniori ai familiei pe balconul Palatului Buckingham, punctul culminant al evenimentului, arată Reuters. 

În timp ce Kate a spus că speră să participe și la alte evenimente anul acesta, consilierii precizează că ziua de sâmbătă nu marchează o revenire la un program complet de lucru.

”Tratamentul meu este în curs și va mai dura câteva luni”, a precizat Kate. ”Aștept cu nerăbdare să particip la The King’s Birthday Parade în acest weekend împreună cu familia mea și sper să mă alătur la câteva angajamente publice pe parcursul verii” a continuat Prințesa. 

Kate a petrecut două săptămâni în spital în ianuarie, după ce a suferit o intervenție chirurgicală abdominală majoră, iar două luni mai târziu a anunțat într-un mesaj video că testele au dezvăluit prezența cancerului și că va începe chimioterapia preventivă.

Boala ei a coincis cu cea a lui Charles, în vârstă de 75 de ani, care a fost și el supus unui tratament pentru cancer, dar a revenit la sarcinile publice în aprilie.

Monarhul a fost încântat să audă că Kate va participa la parada de sâmbătă, a spus o sursă regală. Palatul Kensington a mai anunțat că William a fost încântat de revenirea lui Kate: ”El va continua să-și concentreze timpul pe a-și susține soția și copiii, în timp ce își va asuma îndatoririle publice”, a spus un purtător de cuvânt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel