Karl Nehammer, acuzat că a intervenit pentru a-i oferi o nouă funcție soției. Nu o mai mulțumea cea avută
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
FOTO: IMAGO/Andreas Stroh via Reuters Connect
FOTO: IMAGO/Andreas Stroh via Reuters Connect
Karl Nehammer, cancelar austriac, este acuzat, sub jurământ, că a intervenit pentru a-i oferi un alt post soției, după ce postul pe care-l avea nu o mai mulțumea. 

Liderul partidului FPÖ, Herbert Kickl, a fost interogat de o comisie parlamentară de anchetă, la Viena, acuzat de abuz de putere și posibile fapte de corupție. După cinci ore de audieri, a cedat nervos și a acuzat ÖVP, atrăgând atenția, printr-o declarație: Karl Nehammer i-a cerut să-și includă soția în ministerul Interne, deoarece aceasta nu se simțea confortabil ca purtător de cuvânt al președintelui Consiliului Național, Wolfgang Sobotka, arată krone.at.

Contextul în care s-au făcut declarațiile

Neos, SPÖ și ÖVP îl întreabă în mod persistent pe Kickl despre o companie din Carintia în care se spune că ar fi fost un coproprietar tăcut. Ei se bazează pe un acord de încredere din 2010. Kickl refuză inițial să răspundă. După o lungă discuție între confidentul său și judecătorul de fond și amenințarea cu o pedeapsă, el depune mărturie, arată sursa citată. Sub obligația de a spune adevărul, acesta a spus că nu a deținut niciodată proprietatea în care își are sediul compania și nu a câștigat nici un cent din aceasta. Acordul de încredere nu a fost niciodată implementat, a spus Kickl.

Acest caz este despre afacerea „Ideenschmiede”. Se spune că agenția a finanțat FPÖ. Herbert Kickl nu a fost enumerat nici ca suspect, nici ca acuzat în cadrul procedurilor judiciare.

Declarația despre Karl Nehammer a fost făcută sub jurământ. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel