Karl Lagerfeld şi familia regală, o lungă istorie a modei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Karl Lagerfeld şi familia regală, o lungă istorie a modei
Karl Lagerfeld şi familia regală, o lungă istorie a modei
Karl Lagerfeld a fost unul dintre cei mai influență creatori de modă din lume, iar dispariția sa este resimțită din plin de Casa Regală a Marii Britanii, după arată un articol postat pe Facebook, pe pagina ”Monarchie Britannique”.

Karl Lagerfeld - Kaiser of fashion

Moartea omului ”pe care ne-a plăcut să-l numim Kaiser of fashion a pus lumea în fierbere”, se arată în postare. ”Dispariția acestui bărbat talentat, care a reprezentat Maison Chanel timp de 36 de ani, lasă un gol în acest univers închis, de care doresc să poarte cele mai mari vedete. Familia regală britanică nu face excepție.”

Printesa Diana, care a pus moda la baza aparitiilor sale oficiale, revoluționeaza „profesia regală“, cu costumele ei uneori chic, uneori sexy, dar întotdeauna de o eleganță orbitoare. Este prima care a apelat la talentul lui Karl Lagerfeld, purtând un costum Chanel verde pastel la începutul anilor 1990.

Dar moartea lui Diana pune capăt colaborării dintre creator și dinastia Windsor. Mulțumindu-le croitorilor acreditați de Majestatea Sa, membrii familiei regale își pierd complet interesul pentru creațiile Chanel.

Karl Lagerfeld - revenirea

A fost nevoie de răbdare pentru apariția unei noi generații și o adevărată deschidere din partea reginei pentru a permite revenirea marelui Kaiser în Marea Britanie. Deoarece regina permite un protocol mai deschis și ”închide ochii” la unele tradiții, Lagerfeld își poate oferi, iarăși, serviciile ducesei de Cambridge (Kate Middleton). În timpul unei călătorii oficiale în Canada, în 2011, ducesa poartă un ansamblu pastel roz Chanel la sosirea sa în Charlottetown. În anul următor, tot el este cel care creează o rochie magnifică de un roșu strălucitor, devenită istorie, pe care o etalează la parada navală organizată pe Tamisa, care a celebrat jubileul de diamant. În fine, în 2017, ea poartă o rochie ușoară pentru sosirea ei la Paris. O alegere franțuzească, pentru o vizită în Franța.

Ducesa de la Cornwall (Camilla Rosemary; născută Shand, anterior Parker Bowles) a luat exemplul norei sale și a ajuns să poarte un costum al unui designer de modă în 2014.

Karl Lagerfeld - împărat în slujba împăraților

Pasiunea lui Karl Lagerfeld pentru tot ce se află în jurul coroanei nu se oprește aici. Admirator al Maiestății Sale, este cel care este ales de către canalul France 2 pentru a comenta manifestările de la aniversarea Jubileului de Diamant, alături de Stephane Bern. În timpul evenimentului, începe să deseneze trei portrete ale reginei.

Karl Lagerfeld a fost, prin urmare, un împărat în slujba împăraților toată viața lui, iar dispariția sa aduce un gol greu de umplut pentru imaginea publică a familiei regale.

Citește și:

Karl Lagerfeld a murit. Personalităţi din lumea modei, mesaje

Karl Lagerfeld, designerul Chanel, a murit. Doliu în lumea modei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel