Karim Benzema, modelat de Jose Mourinho: Am fost dur cu el
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Karim Benzema
Facebook Karim Benzema
Francezul Karim Benzema este noul Balon de Aur al fotbalului mondial. Antrenorul portughez Jose Mourinho spune că a avut şi el un rol în formarea atacantului. 

”Când eram antrenorul său, era un juător foarte talentat, în căutarea identităţii sale, cu ambiţie şi condiţie fizică excelente. Voiam ca el să crească cât mai repede posibil și am fost dur cu el, l-am corectat în cele mai mic detaliu, în cel mai mic kilogram în plus și cel mai mic minut de întârziere la antrenamente. Nu ştiu dacă i-am influenţat dezvoltarea, doar el ştie, dar caracterul său puternic i-au permis să se progreseze

Karim este o persoană grozavă. Nu este obsedat de el însuşi, nu este obsedat de Balonul de Aur, nu este o persoană care urmăreşte să marcheze mai mult decât unul sau altul. Este un tip care face multe pentru echipă, astfel Balonul de Aur este o consecinţă naturală. Cred că este un jucător obsedat doar de echipa sa.

Sunt foarte bucuros pentru el. Este un jucător fenomenal la vârful potenţialului său. Este un jucător versatil. Dacă ar fi existat trei Karim în echipă, toţi ar fi evoluat. Sunt foarte fericit pentru că uneori Balonul de Aur recunoaşte talentul pur. Acesta încoronează atât talentul individual, cât şi o persoană care apără esenţa fotbalului, şi anume colectivul”, a declarat Jose Mourinho, citat de Digisport. 

Ce alte trofee s-au mai împărţit de către revista France Football

Gavi, mijlocaşul Barcelonei, a câştigat trofeul Kopa, acordat celui mai bun tânăr jucător din lume. 

Cele două trofee, pentru fotbalul masculin și cel feminin, au fost aduse în sală. Primii 10 clasați urmează să fie anunțați în scurt timp. 

Pe locul 10 s-a clasat Erling Haaland, atacantul celor de la Manchester City. Locul 9 este ocupat de câştigătorul din 2018, Luka Modric, de la Real Madrid. Vinicius Junior, considerat favorit la locul al treilea, este doar pe locul 8. 

Sadio Mane (Liverpool) a primit Premiul Socrates, acordat atât pentru meritul sportiv, cât și pentru cel social. 

La feminin, Alexia Putellas a câştigat Balonul de Aur pentru al doilea an consecutiv. 

Robert Lewandowski (Bayern / Barcelona) a primit Trofeul Gerd Muller, acordat atacantului care a înscris cele mai multe goluri pentru club + țară în anul precedent (58 pentru Bayern și 11 pentru Polonia).

Pe locul al şaptelea în cursa pentru Balonul de Aur s-a clasat portarul lui Real Madrid, Thibault Courtois. Belgianul a primit şi trofeul Lev Yashin, care se acordă celui mai bun portar din lume, dovadă a calităţilor sale incontestabile. 

Locul 6 este ocupat de superstarul lui PSG, Kylian Mbappe, în timp ce pe locul al cincilea s-a clasat egipteanul Mohammed Salah. 

Echipa condusă de Pep Guardiola, Manchester City, a primit trofeul "Clubul anului". 

VEZI AICI CLASAMENTUL COMPLET

Lyon primeşte un milion de euro de la Real Madrid 

RMC Sport scrie că, în contractul încheiat de Real Madrid cu Olympique Lyon în 2009, a fost introdusă o clauză potrivit căreia clubul francez va primi un milion de euro dacă Benzema va câștiga Balonul de Aur în tricoul clubului spaniol, ceea ce, acum doi ani, părea improbabil să se întâmple.

La 13 ani de la introducerea clauzei, performanța a fost realizată și Real Madrid se vede obligată să-i plătească lui Olympique Lyon încă un milion de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel