Karim Adayemi, noua senzație a naționalei Germaniei, are origini românești / VIDEO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Karim Adayemi, noua senzație a naționalei Germaniei, are origini românești  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Karim Adayemi, noua senzație a naționalei Germaniei, are origini românești / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Karim Adayemi, noua senzație a naționalei Germane, are origini brașovene. Mama sa l-a învățat pe atacantul în vârstă de 19 ani și câteva cuvinte românești.

Noua senzație a naționalei Germane, fotbalistul cu origini române Karim Adayemi în vârstă de 19 ani vizitează Brașovul ori de câte ori are ocazia. Orașul de la poalele Tâmpei este locul natal al mamei sale.

Născut la Munchen din mamă româncă și tată nigerian, atacantul Karim Adeyemi, de la Red Bull Salzburg, face parte din lotul convocat de selecționerul Hansi Flick pentru partida cu România. Aceasta este programată pe 8 octombrie la Hamburg.

Karim va fi încurajat din tribune de către părinții săi, Abbey (53 de ani), fost fotbalist în Nigeria, și Alexandra (45 de ani), originară din Brașov. Cei doi locuiesc la Unterhaching, o suburbie a capitalei Munchen. Mama celui considerat de specialiști viitorul Mbappe a absolvit Colegiul Național Johannes Honterus, cu predare în limba germană.

Bunica lui Karim Adeyemi locuiește în prezent în Brașov

Karim a vizitat adesea Brașovul, locul natal al mamei sale, aici locuind în prezent bunica sa, Sanda Manciulea. Alexandra, mama lui, a plecat în Germania în 1995, după ce a terminat liceul, iar pe 18 ianuarie 2002 l-a născut pe Karim, la Munchen.

Acesta a crescut în Forstenried, un cartier liniștit. În interviurile acordate presei germane, Adeyemi a declarat că a moștenit câte ceva de la părinții săi.

„Îmi place să fac patinaj cu mama. Asta a fost întotdeauna treaba noastră. Poate de aici vine viteza mea”, a dezvăluit Karim, care a preluat la „Mannschaft” celebrul număr 13, purtat în anii ‘70 de legendarul Gerd Muller, conform gsp.ro.

Pasiunea pentru fotbal o are de la tătul său.

„El mi-a dat dragostea pentru fotbal încă de la naștere. A fost fotbalist profesionist în Nigeria și spune că ar fi putut face o carieră grozavă în Europa, dar era prea bătrân când a venit în Germania. Avea 30 de ani totuși, așa că am devenit pariul lui”, a declarat Karim Adeyemi pentru site-ul lui Red Bull Salzburg.

A fost cumpărat cu 3,3 milioane de euro de Red Bull Salzburg

Succesul lui Adeyemi se datorează și părinților săi. Ambii lucrează la Academia de tineret Unterhaching, acolo de unde Karim a fost cumpărat, în 2018, de Red Bull Salzburg, cu 3,3 milioane de euro, pe când avea 16 ani.

Mama Alexandra a dezvăluit pentru presa locală că fiul ei s-a dezvoltat enorm la SpVgg Unterhaching, unde a ajuns la 10 ani, după ce a fost dat afară de la grupele de copii ale lui Bayern Munchen pentru indisciplină.

„Părinții colegilor erau invidioși pe mine, iar la Bayern nu sunt acceptați jucători care nu respectă planul tactic și fac ce vor în ofensivă”, a mărturisit Adeyemi, care încerca să-l imite pe idolul său Arjen Robben.

La juniorii lui Bayern Munchen, Adeyemi a fost coleg cu nepotul lui Franz Beckenbauer, cu fiii lui Ivica Olici și Daniel van Buyten, scrie bizbrașov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel