Kamala Harris: Sub conducerea președintelui Iohannis, România a fost absolut extraordinară
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Kamala Harris (SUA) - Klaus Iohannis, 11 martie 2022, Palatul Cotroceni/ foto Crișan Andreescu
Kamala Harris (SUA) - Klaus Iohannis, 11 martie 2022, Palatul Cotroceni/ foto Crișan Andreescu
Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, a mulțumit, de la Palatul Cotroceni, românilor pentru implicarea în salvarea refugiaților din Ucraina. 

”Mulțumesc domnule președinte Iohannis pentru primirea călduroasă pe care mi-ați făcut-o în România și pentru prietenia dvs. constantă, pentru parteneriatul pe care-l avem. Vreau să recunosc faptul că m-am întâlnit cu dl. prim-ministru Ciucă săptămâna trecută. Aș vrea să mulțumesc poporului român din partea Statelor Unite. Sub conducerea președintelui Iohannis, România a fost absolut extraordinară, prin generozitatea și curajul pe care l-a arătat în acest moment, în întreaga lume. Am văzut cum ați primit refugiați și știm greutățile pe care le întâmpinați geografic, ați dovedit atât de mult curaj.” a afirmat vicepreședintele SUA, Kamala Harris, de la Palatul Cotroceni. 

Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, a venit în România din Polonia, prezența sa fiind un semnal ferm pe flancul estic al NATO, în contextul războiului Rusia - Ucraina. 

Citește aici declarațiile complete: Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, și președintele României, Klaus Iohannis, DECLARAȚII LIVE, la Palatul Cotroceni - 11 martie 2022

”Am fost foarte emoționată de informațiile pe care ni le-ați dat în legătură cu refugiații din Ucraina și referitor la problemele pe care le întâmpină. Suntem împreună, SUA și România, și vom face tot ce e necesar pentru a pune resurse în asistența umanitară.” a dat Kamala Harris, vicepreședintele SUA, asigurări, de la Palatul Cotroceni. 

Despre îngrijorările cu privire la un posibil atac al Rusiei asupra României, vicepreședintele SUA a afirmat că ”un atac asupra unei țări este un atac asupra tuturor.” În continuare, ea a acuzat: ”De la început, SUA a încercat să se angajeze în activități diplomatice. Putin nu a arătat nicio intenţie să se implice în acțiuni diplomatice. Am menţinut activitatea noastră şi am observat din partea lui Putin minciuni, dezinformare şi activităţi de agresiune”. 

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, de asemenea că ”Doamna vicepreședinte a reconfirmat în cadrul discuțiilor de astăzi angajamentul deplin al SUA privind articolul 5 din Tratatul NATO. Acest articol garantează că orice încercare de afectare a securității a unui stat NATO va primi răspunsul prompt, ferm, decisiv al întregii alianței.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel