Data publicării:

Kamala Harris mărturiseşte că deţine un pistol semiautomat Glock și că a tras cu acesta. În ce condiții a tras vicepreședinta SUA

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Vicepreşedinta SUA şi candidata democrată la preşedinţie Kamala Harris a dezvăluit luni că deţine un pistol semiautomat Glock şi că a şi tras cu el. Totodată, aceasta a explicat și condițiile în care l-a folosit.

"Am un Glock, de destul de mult timp", a declarat Harris într-un interviu acordat canalului CBS, în răspuns la întrebarea unui jurnalist care a vrut să ştie dacă vicepreşedinta deţine vreo armă de foc.

Întrebată dacă a şi tras cu ea, Harris a răspuns râzând: "Bineînţeles că da. La un poligon de tir", amintind că a lucrat şi în sistemul de justiţie, ca procuror.

Luna trecută, candidata democrată i-a mărturisit vedetei tv Oprah Winfrey că este proprietara unei arme, fără a preciza ce anume, dar asigurând că ar trage asupra unui intrus care ar încerca să-i intre în casă.

Donald Trump a acuzat-o frecvent pe adversara sa, inclusiv în cursul dezbaterii televizate din 10 septembrie, că vrea să le confişte armele americanilor

Până de curând, Kamala Harris a amintit foarte rar că deţine o armă, în contextul în care tabăra democrată este mai curând în favoarea unei reglementări mai severe a regimului armelor, având în vedere numeroasele masacre care au avut loc în SUA.

Pe măsură ce se apropie însă alegerile din 5 noiembrie şi diferenţa dintre ea şi rivalul ei republican Donald Trump este foarte mică, Harris a fost nevoită să-şi clarifice poziţia, în ţara cu mai multe arme decât locuitori, notează AFP.

Donald Trump a acuzat-o frecvent pe adversara sa, inclusiv în cursul dezbaterii televizate din 10 septembrie, că vrea să le confişte armele americanilor, în condiţiile în care portul de armă este un drept protejat de cel de-Al Doilea Amendament al constituţiei SUA.

Kamala Harris a respins alegaţiile în acest sens, menţionând că şi coechipierul său, candidatul la vicepreşedinţie Tim Walz, este proprietarul unei arme de foc, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel