Data actualizării:
Data publicării:

Kamala Harris, declarată aptă medical pentru a fi preşedintele SUA

Autor: Dana Mihai | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres - Kamala Harris
Foto: Agerpres - Kamala Harris

Vicepreședinta Kamala Harris, candidată democrată la alegerile prezidențiale, a publicat sâmbătă o scrisoare de la medicul său care o declară sănătoasă și aptă pentru o funcție înaltă, într-un efort de a crea un contrast cu rivalul său, Donald Trump.

Într-un raport distribuit de Casa Albă, medicul vicepreședintei, Joshua Simmons, a menționat că ultimul examen fizic al lui Harris, efectuat în aprilie, nu a relevat probleme majore de sănătate. Harris menține un stil de viață activ și urmează o „dietă foarte sănătoasă”, în ciuda programului său aglomerat. Ea suferă de alergii sezoniere și urticarie ocazională, nu fumează și consumă alcool cu moderație, potrivit Reuters.

„Ea deține rezistența fizică și mentală necesară pentru a îndeplini cu succes responsabilitățile președinției, inclusiv pe cele de șef al executivului, șef de stat și comandant suprem”, a scris medicul.

Harris, în vârstă de 59 de ani, candidează împotriva republicanului Donald Trump, de 78 de ani, pentru Casa Albă. Ea și-a făcut publice informațiile medicale sâmbătă, într-un efort de a atrage atenția asupra refuzului lui Trump de a face același lucru, conform unui consilier al lui Harris.

Campania vicepreședintei dorește să sublinieze vârsta fostului președinte, acum cel mai în vârstă candidat din cursă, după ce Joe Biden, în vârstă de 81 de ani, s-a retras ca principal candidat democrat în urma unei prestații slabe la dezbaterile împotriva lui Trump.

Blocată într-o competiție strânsă, campania lui Harris speră că diferențele dintre tinerețea și acuitatea sa mentală și vârsta înaintată a lui Trump, precum și tendința acestuia de a se rătăci în discursuri, vor convinge alegătorii indeciși că ea este mai potrivită pentru funcția de președinte. De asemenea, diferențele de transparență dintre cei doi candidați sunt evidențiate ca un factor cheie.

Un medic de la Casa Albă a declarat în 2018, când Trump era președinte, că acesta se afla într-o stare generală bună de sănătate, dar că avea nevoie să piardă în greutate și să urmeze o rutină zilnică de exerciții fizice.

Simmons a declarat că alergiile lui Harris sunt bine gestionate cu medicamente eliberate fără rețetă sau pe bază de prescripție medicală.

În ceea ce privește urticaria sa, aceasta este „sporadică și tranzitorie, fără a fi declanșată de factori specifici și fără a fi asociată cu alte simptome”, iar tratamentul cu antihistaminice a fost eficient.

Harris a urmat imunoterapie alergenică în ultimii trei ani, ceea ce i-a îmbunătățit semnificativ simptomele de alergie și urticarie, reducând necesitatea medicamentației, cu excepția ocazională a spray-ului nazal, a spus medicul.

Harris poartă lentile de contact, iar istoricul familial include cancerul de colon al mamei sale. Ea este vigilentă în privința procedurilor preventive de sănătate, inclusiv colonoscopiile și mamografiile anuale, a adăugat medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel