Data publicării:

Kamala Harris cere oprirea ”acestei epidemii” de violențe cu arme de foc după atacul armat de la un liceu din SUA

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Kamala Harris, candidata democrată la Casa Albă, a cerut acțiuni decisive pentru oprirea violențelor cauzate de armele de foc. Atacul armat de la un liceu american s-a soldat cu cel puțin patru morți.

Vicepreședinta SUA Kamala Harris, candidata democrată la Casa Albă, a cerut miercuri să se acționeze în mod decisiv împotriva violențelor cauzate de arme individuale, la câteva ore după un atac armat într-un liceu american soldat cu cel puțin patru morți și nouă răniți, relatează AFP.

”Trebuie să punem capăt acestei epidemii de violențe cu arme de foc în țara noastră, odată pentru totdeauna. Nu există niciun motiv să se întâmple aceasta”, a declarat candidata democrată la Casa Alba în cursul unui discurs de campanie în statul New Hampshire.

La rândul său, candidatul republican la Casa Albă Donald Trump l-a calificat miercuri pe autorul  atacului armat de la un liceu din statul american Georgia ”un monstru bolnav și tulburat”.

”Acești copii iubiți ne-au fost luați mult prea devreme de un monstru bolnav și tulburat”, a denunțat candidatul republican la alegerile prezidențiale americane pe rețeaua sa Truth Social, potrivit Agerpres.

Citește și: Atac armat la un liceu din SUA. Sunt cel puțin doi morți

Suspectul, un adolescent de 14 ani

Suspectul arestat în urma atacului armat care s-a soldat miercuri cu cel puțin patru morți și nouă răniți într-un liceu american este un elev de 14 ani al instituției de învățământ, liceul Apalachee, din Winder, statul Georgia, au anunțat autoritățile locale la o conferință de presă, relatează AFP.

Adolescentul s-a predat rapid după intervenția forțelor de ordine și ”va fi acuzat de crimă”, a declarat presei Chris Hosey, directorul Biroului de investigații din statul Georgia. Cele patru persoane ucise sunt doi elevi și doi profesori, a precizat el.

Citește și: Adolescent împușcat la o școală din Suedia. Suspectul a fost reținut

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel