Kalush Orchestra a vândut trofeul de la Eurovision cu 900.000 de dolari și va cumpăra drone pentru armata ucraineană
Câștigătorii Eurovision au vândut trofeul cu 900.000 de dolari și vor cumpăra drone Bayraktar pentru armata ucraineană.
Kalush Orchestra, care a câştigat concursul Eurovision 2022, a vândut trofeul la licitaţie cu 900.000 de dolari şi va folosi banii pentru a cumpăra trei drone pentru armata ucraineană.
Vânzarea premiului mare obținut la Eurovision 2022 a coincis cu apariția trupei la un concert caritabil la Berlin, scopul căruia a fost colectarea de fonduri pentru echipamente medicale.
În urmă cu două săptămâni, trupa ucraineană câştigătoare a Eurovisionului a anunţat şi că va organiza un turneu în Europa cu scopul de a strânge fonduri pentru armata ucraineană, conform zdg.
„Trenulețul” a adus cetățenie de onoare fraților Advahov
Roman Iagupov, solistul formaţiei Zdob şi Zdub, a devenit cetățean de onoare al Iașului, alături de fraţii Vitalie şi Vasile Advahov, care au obţinut cu melodia „Trenuleţul” locul şapte la ediţia Eurovision, în acest an.
Decizia acordării statutului de „cetățean de onoare” a fost luată miercuri.
„Prin piesa Trenuleţul cei trei artişti au promovat legătura puternică între România şi Republica Moldova, dar în acelaşi timp nu puteam avea ambasadori mai buni pentru legătura feroviară Iaşi-Chişinău-Odesa pe care ne-o dorim cu toţii. Sperăm ca atât Odesa, cât şi celelalte comunităţi din Ucraina să nu fie afectate de acest război nemilos”, a afirmat şeful CJ Iaşi, Costel Alexe.
Consilierii judeţeni au votat un acord de cooperare între judeţul Iaşi şi regiunea Odesa din Ucraina, dar şi între Iaşi şi raionul Orhei din Republica Moldova, tot în ședința de miercuri (citește mai mult AICI).
Eurovision: Organizatorii acuză TVR-ul că a trișat în mod „evident”. „O neregulă de asemenea amploare este fără precedent”
Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU) a explicat joi seară de ce au fost eliminate cele 6 jurii de la vot, printre care și România.
„Concursul Eurovision din acest an a fost un succes enorm prin aducecerea a sute de milioane de oameni din întreaga lume împreună, în unitate și sărbătoare.
După cum a fost comunicat sâmbătă, 14 mai, Partenerul de vot paneuropean independent al Uniunii Europene de Radiodifuziune (UER) a detectat modele de vot neregulamentare în voturile juriului a șase țări participante la a doua semifinală: Azerbaidjan, Georgia, Muntenegru, Polonia, România, San Marino.
Integritatea votării, atât de către juriile naționale din fiecare țară, cât și de telespectatorii care votează prin telefon sau SMS, este esențială pentru succesul emisiunii. Este de datoria EBU față de toate părțile interesate, nu în ultimul rând pentru toți cei 40 de radiodifuzori de servicii publice participanți, să se asigure că putem oferi un rezultat valid la sfârșitul fiecărui spectacol live. Orice încălcare a regulilor este, prin urmare, luată foarte în serios (citește continuarea AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News