K-beauty: de ce au ajuns atât de celebre cosmeticele coreene
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
Cosmeticele coreene au ajuns în ultimii 2 ani un must have în rândul româncelor pasionate de frumusețe, venind cu noutățile aduse de ingredientele naturale. 

Produsele coreene de înfrumusețare au luat cu asalt piața de cosmetice din România în ultimii ani. Acestea sunt inspirate din rutina de frumusețe pe care femeile asiatice o practică și care le menține pielea albă, fără riduri și catifelată. 

Cremele cu extract de melc sau măștile din alge marine sunt produsele hit ale gamelor coreene. Majoritatea produselor folosesc extracte naturale, iar asta este apreciat nu numai de femeile din Coreea de Sud, ci și de cele din alte colțuri ale lumii. Asiaticele, în special cele din Coreea cheltuie dublu față de femeile din Statele Unite, iar bărbații coreeni cheltuie mai mult decât oricare alți bărbați din lume pe produsele de îngrijire facială.

Ambalaje nonconformiste și ingrediente naturale

Pe lângă promovarea unui standard de frumusețe care pune accent pe tenul curat, sănătos și tânăr, multe dintre cosmetice au un aspect diferit. Coreenii nu se tem să folosească ambalaje colorate, sau să creeze mascote pentru gamele de produse.

Pe lângă aspectul plăcut, cosmeticele coreene vin la pachet cu studii și teste făcute de oamenii de știință, studii care au dus la multe inovații în domeniu. Substanțele regăsite în produse sunt diferite de cele din cosmeticele europene sau americane. Extractul de melc este dovedit benefic în stimularea formării de colagen și elastină, fiind folosit în cremele hidratante, dar și în tratamentele locale. Pe lângă aceasta, cosmeticele sunt vegane și nu sunt testate pe animale. 

Piața cosmeticelor coreene se situează în primele 10 în lume, iar în 2018 valora 13,1 miliarde de dolari. 

Sursa: CNN

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel