Juventus câștigă din penalty în ultimele minute și evită un dezastru
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Juventus, cu Ronaldo accidentat, în pericol să rateze calificarea în UCL după meciul cu Atalanta din Serie A / Video
Juventus, cu Ronaldo accidentat, în pericol să rateze calificarea în UCL după meciul cu Atalanta din Serie A / Video
Echipa Juventus Torino a învins sâmbătă seara cu scorul de 3-2 pe Inter Milano, liderul la zi, în penultima etapă a sezonului din Serie A, rezultat care dă speranţe torinezilor că ar putea prinde podiumul la final de campionat. Torinezii sperau ca după aducerea lui Ronaldo să câștige campionatul la pas. 

Cristiano Ronaldo a deschis scorul pentru gazde în minutul 24, Romelul Lukaku a egalat din penalty, în minutul 35, pentru ca în prelungirile primei părţi Cuadrado să le aducă din nou pe gazde în avantaj în minutul 45+3.

În mitanul secund golurile au venit spre finalul confruntării. Pe fondul eliminării, în minutul 55, a lui Rodrigo Betancur, şi a presiunii puse pe poarta adversă, oaspeţii au egalat în minutul 83 după autogolul lui Chielini. În minutul 88 însă, Juventus a primit un penalty, transformat de acelaşi Cuadrado, care a stabilit şi scorul final.

De la Inter, Marcelo Brozovic a văzut şi el cartonaşul roşu în minutul 90+2. La milanezi, portarul Ionuţ Radu a fost rezervă.

Juventus se zbate să prindă un loc de Champions League



Cu o etapă rămasă, Inter Milano este deja campioană, fiind lider detaşat cu 88 de puncte, în timp ce Juventus este pe poziţia a 4-a, cu 75 puncte, la egalitate cu ocupanta locului 3, AC Milan, şi la 3 puncte în urma echipei de pe locul 2, Atalanta.

De altfel, tot sâmbătă, echipa din Bergamo şi-a asigurat prezenţa, pentru a treia oară consecutiv, în ediţia viitoare din Liga Campionilor, după ce a trecut cu 4-3, în deplasare, de Genoa.

Pe Stadio Luigi Ferraris, Atalanta a deschis scorul în minutul 9 prin Duvan Zapata, şi a mai marcat până la pauză alte două goluri, prin Ruslan Malinovskiy (26) şi Robin Gosens (44).

După pauză, tot oaspeţii au punctat, prin Mario Pasalic (51), însă gazdele au revenit spectaculos şi chiar dacă nu au reuşit să egaleze, au izbutit trei goluri într-un interval de 20 de minute: Eldor Shomurodov (48, 84) şi Goran Pandev (67, penalty). Atalanta se menţine astfel pe locul 2 în clasament, în timp ce Genoa este pe 14 (din 20), cu 39 puncte.

Pe Stadio Olimpico, în derby-ul roman, AS Roma a învins cu 2-0 pe Lazio. Henrikh Mkhitaryan (42) şi Pedro Ledesma (78) au marcat golurile victoriei, Lazio terminând partida cu un om mai puţin pe teren după ce Francesco Acerbi a văzut cartonaşul roşu în minutul 87. În ierarhie, Lazio este însă pe locul 6, cu 67 de puncte, iar AS Roma este cu o poziţie mai jos, cu 61 de puncte.

Alte partide ale etapei vor avea loc duminică şi luni.

Dacă la vârful clasamentului situaţia se mai poate încă modifica în funcţie de rezultatele ultimei etape, Benevento, Crotone şi Parma vor evolua din sezonul viitor în Serie B, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel