Gaură uriașă în bugetul Angliei. Cât a plătit, în 2021, pentru monitorizarea electronică a infractorilor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Facebook - Guardian Ankle Monitoring Service
Sursă foto: Facebook - Guardian Ankle Monitoring Service
Un sistem de monitorizare electronică a produs în Marea Britanie o gaură în bugetul justiției. 

Ministerul condus de Dominic Raab a aruncat pe apa sâmbetei în 2021 o „uimitoare” sumă de 238 de milioane de lire sterline din bugetul său, de 14 ori mai mult față de anul precedent, scrie The Independent. Laburiștii au cerut o anchetă urgentă a Oficiului Național de Audit cu privire la pierderile de la Ministerul Justiției, care au fost cauzate de cheltuieli excesive în valoare de zeci de milioane de lire sterline pentru o serie de proiecte greșite sau inutile. 

Cea mai mare pierdere, de 98,2 milioane de lire sterline, a fost cauzată de achiziționarea unui sistem de monitorizare electronică a infractorilor, care a fost apoi abandonat înainte de a putea fi folosit. De asemenea, departamentul a trebuit să plătească o sumă suplimentară de 72,1 milioane de lire sterline, deoarece raportase incorect statutul de angajare al unora dintre lucrătorii săi, fiind sancționat cu o penalitate suplimentară de 15 milioane de lire sterline pentru încălcarea regulilor. Această parte a banilor a fost returnată Trezoreriei. Alte 14 milioane de lire sterline au fost plătite contractorilor privați care oferă servicii de probațiune pentru departamentele care nu își duc contractele la capăt, chiar dacă acele companii nu și-au atins obiectivele de reducere a recidivei.

O investiție care a dus la grevă

Pentru a enumera un alt eșec, HM Courts and Tribunals Service (Tribunalele și Curțile de Justiție britanice - trad.) au cheltuit alte 18 milioane de lire sterline pentru un sistem software care se presupune că ar trebui să gestioneze cazurile, sistem care a fost atât de prost încât personalul instanțelor amenință acum cu grevă.

Raab a preluat conducerea ministerului în septembrie anul trecut, înlocuindu-l pe Robert Buckland, care ocupase acest rol din 2019.

Steve Reed, secretarul pentru justiție din umbră al Laburiștilor, a declarat că cifrele, adunate de opoziție, arată că faptul că  Raab nu a putut să-și gestioneze portofoliul de ministru. 

Vezi și: Un membru al Parlamentului de la Londra a apărut cu bebelușul la o ședință. Ce i-au transmis colegii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel