Justiția română vs. cazurile Tate și Pantelimon. Mirel Curea arată schimbarea nefastă din Codul Penal: Nu a ieșit nimeni în stradă
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Pornind de la cazul fraților Tate și cazul Pantelimon, jurnalistul Mirel Curea a atras atenția asupra unei modificări din Codul Penal.

Dezbaterea subiectului a avut loc în emisiunea Ce se întâmplă, cu Răzvan Dumitrescu, de la DCNews TV.

Mirel Curea: La o acuzaţie de omor calificat, să se judece mandatul şi să spună judecătoarele "libere de îndată" - adică nu arest la domiciliu nu control judiciar, nu nimic - înseamnă că în dosarul ăla este zero barat. Sunt denunțurile unor infirmiere, denunţurile unor asistente, răspunsul la trei întrebări ale ălora de la IML şi cu asta s-a încheiat subiectul. O mizerie.

Răzvan Dumitrescu: Întrebarea pe care nu am cum să nu mi-o pun este: Domnule, dar, până la urmă, cui foloseşte? Că parcă practicile astea, la un moment dat, dădeau senzaţia că sunt în pauză.

Mirel Curea: S-au lăsat unii păcăliţi. Nu erau deloc în pauză. Nu erau necesare o anumită perioadă, nu a fost cazul, nu erau oameni de înlăturat, pentru că era linişte în ţară, pusese Iohannis doi preşedinţi care îi conveneau lui şi la PNL, şi la PSD, era armonie. De ce să îi mai arestezi? Acum, a apărut necesitatea obiectivă istoric determinată. Domnule, sunt foarte periculoase chestiile astea.

Aşa cum spuneai, fraţii Tate, nesuferiţi, aroganţi, dar Codul Penal nu pomeneşte nimic de nesufereală. Domnule, dacă îi iei pe ăia fără probe, le iei pe doctoriţele alea fără probe, păi, mâine, o să îl ia pe Răzvan Dumitrescu, că şi el este nesuferit. După aia, îl iei şi pe Curea, că şi el este nesuferit - că toţi suntem nesuferiţi unora. Și, sigur, românii noştri, în timpul ăsta, aplaudă, sunt bucuroşi.

Nu s-a mişcat nimeni, nu a ieșit nimeni în stradă atunci când a fost înlocuită sintagma indicii temeinice în Codul de Procedură Penală cu suspiciune rezonabilă. Suspiciunea rezonabilă este categorie estetică, nu juridică.

Emisiunea integrală, în materialul video de mai jos:

Youtube video image

Procurorii DIICOT cer, în instanță, arestarea fraților Tate

DIICOT solicită în instanță arestarea preventivă a fraților Andrew și Tristan Tate, acuzați de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, trafic de minori, act sexual cu un minor, spălare a banilor, influențarea declarațiilor și favorizare a făptuitorului, scrie Agerpres.

Cei doi au fost reținuți miercuri noaptea, împreună cu alți patru complici: Alex Stanciu, Alex Donea, Georgiana Naghel și Luana Radu. Procurorii solicită judecătorilor arestarea preventivă doar în cazul britanicilor și Georgianei Naghel, în timp ce pentru Luana Radu anchetatorii cer arest la domiciliu.

Frații Tate și cele două complice - Alexandra-Luana Radu și Georgiana Manuela Naghel - au fost trimiși în judecată într-un alt dosar pe 20 iunie 2023, fiind acuzați că au constituit un grup infracțional organizat, în scopul racolării, cazării și exploatării, prin obligarea unor femei la crearea unor materiale cu conținut pornografic, destinate difuzării contra cost pe site-uri de profil. Procesul încă se află în stadiul de cameră preliminară. Citește mai multe>>

Cazul Pantelimon

Marți, cele două doctorițe de la Spitalul Sf. Pantelimon au fost eliberate din arest fără nicio altă măsură restrictivă.

Reamintim că pe 8 august, Maria Miron, acuzată de omor calificat şi tentativă la omor calificat, şi Mirela Păiuş, acuzată de omor calificat, ambele cu premeditare, au fost arestate preventiv pentru 30 de zile. Decizia ca acestea să fie eliberate din arest vine după ce acestea au contestat decizia Tribunalului Bucureşti.

Vezi și: Răsturnare de situație în dosarul doctorițelor de la Pantelimon. De ce prima instanță a decis arestul preventiv și a doua eliberarea. Av. Bărbuceanu: Ne îndreptăm spre achitare 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel