Justiția franceză a sechestrat Balonul de Aur al lui Maradona. Moștenitorii se luptă pentru dreptul de proprietate
Data publicării:
Autor: George Eduard Caramiciu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Moștenitorii lui Diego Maradona au câștigat o hotărâre de apel pentru a opri licitația unui trofeu pe care marele fotbalist l-a primit după Cupa Mondială din 1986.  

Curtea de apel din Versailles a anulat o decizie judiciară luată luna trecută, care a permis ca licitația trofeului să se desfășoare conform planului, în ciuda opoziției din partea moștenitorilor lui Maradona.

Tribunalul a argumentat că exista un litigiu real cu privire la proprietatea Balonului de Aur al Cupei Mondiale pe care Maradona l-a primit în calitate de cel mai bun jucător al turneului din 1986.

În așteptarea unei decizii cu privire la dosar, instanța a dispus sechestrarea pentru a evita orice risc de dispariție ulterioară a trofeului, care a reapărut după ce a fost de negăsit timp de decenii.

Gilles Moreu, avocatul moștenitorilor, a declarat pentru Associated Press că va depune acum o acțiune legală pentru a avea o instanță care să examineze dosarul și să decidă cine deține trofeul.

„Suntem mulțumiți de această decizie, care respectă cererile noastre și îi liniștește pe clienții mei”, a spus el.

Oficialii francezi au deschis o anchetă luna trecută după ce au primit o plângere legată de re-vânzarea unor bunuri presupus furate.

Balonul de Aur a dispărut în circumstanțe neclare. Moștenitorii lui Maradona spun că trofeul a fost furat și susțin că actualul proprietar nu avea dreptul să-l vândă. Casa de licitații Aguttes a declarat că trofeul a reapărut în 2016 printre alte loturi care au fost achiziționate dintr-o colecție privată la o licitație din Paris.

Proprietarul actual a susținut că atunci când a cumpărat trofeul acum ani de zile, nu știa că a fost furat.

Maradona a primit premiul în 1986 la o ceremonie din Paris. Ulterior, acesta a dispărut, dând naștere zvonurilor. Unul dintre ele este că Maradona l-a depozitat într-un seif dintr-o bancă din Napoli care a fost jefuită de mafia locală în 1989, când juca în liga italiană.

Moștenitorii lui Maradona cred că a fost furat din bancă.

Maradona, care a murit în 2020 la vârsta de 60 de ani, a fost căpitanul Argentinei în victoria sa cu 3-2 împotriva Germaniei de Vest în finala din 1986 de la Mexico City.

Aguttes a decis să amâne săptămâna trecută vânzarea planificată joi, invocând un „climat litigios” și "nesiguranțe (care) nu permit cunoscătorilor să abordeze această achiziție în mod calm”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel