Justin Trudeau, vizită în Ucraina. "A venit la Irpin pentru a vedea cu ochii săi toate ororile"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Justin Trudeau, vizită în Ucraina. "A venit la Irpin pentru a vedea cu ochii săi toate ororile"
Justin Trudeau, vizită în Ucraina. "A venit la Irpin pentru a vedea cu ochii săi toate ororile"
Premierul canadian Justin Trudeau a vizitat Ucraina.

Premierul canadian Justin Trudeau s-a deplasat duminică la Irpin, la aproximativ 40 de kilometri nord-vest de Kiev, oraş devastat de luptele intense dintre armatele ucraineană şi rusă, înainte de ocuparea acestuia în martie de către ruşi, a anunţat primarul oraşului, relatează Agerpres, citând AFP.

(Justin Trudeau) a venit la Irpin pentru a vedea cu ochii săi toate ororile pe care ocupanţii ruşi le-au făcut oraşului nostru, a scris Aleksandr Markuşin pe Telegram.

Vizita lui Justin Trudeau în Ucraina nu a fost anunţată. Premierul se află în Ucraina pentru a se întâlni cu preşedintele Zelenski şi a reafirma sprijinul nostru neclintit pentru poporul ucrainean, au indicat serviciile premierului canadian. Primarul Markuşin a ţinut să mulţumească sincer premierului canadian pentru sprijinul pe care Canada îl oferă astăzi Ucrainei.

Credem în continuarea cooperării între ţările noastre în reconstrucţia oraşelor ucrainene după victoria noastră, a spus el.

Oraşul Irpin a fost scena unor lupte grele între ruşi şi ucraineni în primele zile ale invaziei ruse, la sfârşitul lunii februarie. Armata rusă a preluat rapid controlul asupra acestui oraş, care avea 60.000 de locuitori înainte de război, apoi l-a ocupat pe parcursul lunii martie.

Parlamentul canadian, reacţie fermă în cazul "genocidului" din Ucraina

Parlamentarii din Canada au adoptat o moţiune în care condamnă "actele de genocid împotriva poporului ucrainean" comise de Rusia. Ei recunosc că există "dovezi clare şi abundente despre crime de război şi crime împotriva umanităţii sistematice şi masive", notează AFP.

"Camera Comunelor a adoptat o moţiune privind actele de genocid împotriva poporului ucrainean", a anunţat pe Twitter Camera inferioară a parlamentului canadian.

Textul, depus la iniţiativa unei deputate a Noului Partid Democrat (NDP, stânga), Heather McPherson, a fost adoptat în unanimitate. Moţiunea precizează că "există dovezi clare şi abundente despre crime de război şi crime împotriva umanităţii sistematice şi masive comise împotriva poporului ucrainean de către Forţele armate ale Federaţiei Ruse, sub conducerea preşedintelui Vladimir Putin". Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel