Justin Trudeau, premierul Canadei, atacat cu pietre. Un bărbat a fost pus sub acuzare
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Justin Trudeau, premierul Canadei, atacat cu pietre la un miting electoral / Sursă foto: Captură Twitter, arhivă
Justin Trudeau, premierul Canadei, atacat cu pietre la un miting electoral / Sursă foto: Captură Twitter, arhivă
Un bărbat a fost pus sub acuzare pentru că a aruncat cu pietriş în direcţia premierului Canadei, Justin Trudeau.

Un manifestant în vârstă de 25 de ani a fost arestat şi pus sub acuzare sâmbătă pentru că a aruncat cu pietriş asupra prim-ministrului canadian, Justin Trudeau, la începutul acestei săptămâni în cursul unei deplasări electorale, a anunţat poliţia, notează AFP. 

Originar din provincia Ontario, bărbatul a fost inculpat de 'violenţă cu arme' şi va fi judecat la 6 octombrie, a precizat poliţia regională într-un comunicat.

Premierul, care nu a fost rănit de pietriş, a denunţat ulterior aceste 'haite' de manifestanţi care nu ezită să atace şi medicii şi asistentele. Toţi liderii de partid în campanie pentru aceste alegeri anticipate au denunţat după acest incident violenţa manifestanţilor îndreptată împotriva lui Justin Trudeau.

De câteva zile, prim-ministrul canadian nu mai poate ieşi fără să fie urmat de o mulţime de opozanţi care protestează zgomotos împotriva măsurilor sanitare. Un alt manifestant a fost arestat vineri pentru că a proferat ameninţări cu moartea împotriva premierului în cursul altei vizite electorale.

Canadienii sunt chemaţi la urne la 20 septembrie pentru alegeri legislative anticipate la mai puţin de doi ani de la ultimul scrutin. Liberalul Justin Trudeau, care candidează pentru un al treilea mandat, este aproape la egalitate în sondaje cu principalul său rival, conservatorul Erin O'Toole, potrivit Agerpres.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a fost plesnit peste față

Potrivit BBC, președintele francez, Emmanuel Macron, a fost plesnit peste față de un om din mulțime, în timpul unei vizite oficiale. Într-un videoclip care circulă pe rețelele de socializare se poate observa cum liderul din Hexagon se duce spre bărbat pentru a-l saluta, în timpul unei vizite oficiale din Drôme.

Imediat după acest moment, bărbatul își ia avânt și îi trage o palmă sănătoasă lui Macron, după care este capturat de oamenii legii din zonă. Jandarmii s-au repezit asupra atacatorului, în timp ce oamenii din jur au început să strige, uimiți de momentul incredibil la care au participat.

Presa franceză a transmis că bărbatul a fost arestat imediat după incident. Palatul Elysée a comunicat că Emmanuel Macron a fost vizat de o „tentativă de pălmuire", sugerând că preşedintele a reuşit să se ferească de agresiune, potrivit cotidianului Le Parisien, citat de Mediafax. „Jos cu «macronismul»” s-a auzit în timp ce președintele era pălmuit de spectator. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel