Justin Trudeau, premierul Canadei, are din nou COVID
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Premierul canadian Justin Trudeau are din nou COVID.

Premierul canadian Justin Trudeau a declarat luni că a fost testat pozitiv pentru COVID-19, adăugând că se simte bine. Săptămâna trecută, Trudeau s-a întâlnit cu președintele american Joe Biden și a participat la Summitul Americilor, scrie Mediafax.

Săptămâna trecută, Trudeau s-a întâlnit cu președintele american Joe Biden și a participat la Summitul Americilor din California, unde liderii din regiune s-au reunit pentru a discuta probleme cu impact asupra acestor țări, inclusiv imigrația, conform Reuters.

"Am fost testat pozitiv pentru COVID-19. Voi urma instrucțiunile de sănătate publică și mă voi izola. Mă simt bine, dar asta pentru că mi-am făcut vaccinurile", a declarat Trudeau, care se află acum în Ottawa, într-un tweet.

Trudeau, în vârstă de 50 de ani, a mai fost testat pozitiv pentru COVID în ianuarie. 

Și soția sa a avut COVID, în urmă cu doi ani

În 2020, la scurt timp după ce soţia sa a anunţat că s-a vindecat de COVID-19, Justin Trudeau a lăsat să se înţeleagă, în cursul unui briefing de presă, că intenţionează să rămână acasă, cu familia, chiar dacă perioada de autoizolare de 14 zile s-a încheiat. "Vom continua să respectăm recomandările experţilor în sănătate. Şi, aşa cum trebuie să facă toată lumea, vom continua să rămânem acasă, să ne izolăm cât putem mai mult, să ieşim doar dacă este absolut necesar", a explicat el, citat de AFP.

"Mă simt mult mai bine şi am primit avizul medicului meu şi al Centrului de Sănătate Public din Ottawa", a scris soţia premierului canadian, cerându-le concetăţenilor săi să stea acasă pentru a preveni răspândirea coronavirusului şi să rămână conectaţi cu ajutorul tehnologiei, evitând să se întâlnească fizic.

"Cred cu putere că ştiinţa şi compasiunea ne vor scoate din această criză. Aceasta înseamnă să ascultăm şi să respectăm protocoalele medicale şi să rămânem acasă deocamdată. Acestea sunt timpuri dificile. Ştiu că nu-i uşor să fii singur - suntem cu toţii fiinţe sociale, inclusiv eu!", scria atunci Sophie Gregoire Trudeau, care s-a autoizolat de când a fost testată pozitiv pentru COVID-19, la jumătatea lunii martie, după o călătorie la Londra, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel