Justin Trudeau denunță protestul camionagiilor: Ura nu poate fi o soluție
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Justin Trudeau
Sursă foto: Facebook Justin Trudeau
Justin Trudeau, premierul Canadei, a denunțat protestul camionagiilor care au participat în ultimele zile la manifestația „Convoiul Libertății“.

Premierul canadian Justin Trudeau a denunțat „simbolurile urii și divizării” care au fost expuse în timpul demonstrațiilor în masă ale camionagiilor anti-vaccin și ale susținătorilor acestora în capitala Ottawa.

Adresându-se reporterilor, luni, Trudeau a spus că, deși oamenii au dreptul de a protesta, „ura nu poate fi niciodată o soluție”.

„În ultimele zile, canadienii au fost șocați și sincer dezgustați de comportamentul manifestat de unii oameni care protestează în capitala națiunii noastre”, a spus Trudeau în timpul unei conferințe de presă.

„Vreau să fiu foarte clar: nu suntem intimidați de cei care aruncă insulte asupra lucrătorilor micilor afaceri și fură mâncare de la cei fără adăpost. Nu vom ceda în fața celor care arborează steaguri rasiste. Nu vom ceda în fața celor care se angajează în acte de vandalism sau dezonorează memoria veteranilor noștri.”, a mai spus premierul Trudeau.

Manifestație de amploare în weekend

Participanții la așa-numitul „Convoi al Libertății” au început să sosească vineri la Ottawa din toată țara, iar o mulțime de mii de oameni au mărșăluit prin oraș a doua zi pentru a denunța mandatul de vaccinare împotriva coronavirusului pentru camionagiii care traversează granița Canada-SUA.

Canadian Trucking Alliance (CTA), o federație a asociațiilor provinciale de camioane care a denunțat protestul, a declarat că „majoritatea” camionagiilor canadieni sunt vaccinați, aproximativ 85%, în conformitate cu ratele de vaccinare în rândul populației generale canadiene.

În timp ce unii protestatari din Ottawa au ridicat nemulțumiri cu privire la obligativitatea vaccinării și politicile mai ample privind pandemia, experții au subliniat că printre organizatorii evenimentului s-au numărat activiști cunoscuți de extremă dreaptă care susțin în mod regulat opinii islamofobe, antisemite și alte opinii pline de ură.

Imaginile distribuite pe rețelele de socializare weekend-ul trecut au arătat protestatari fluturând steaguri ale Confederației SUA – despre care grupurile pentru drepturile civile spun că este un simbol al supremației albe, scrie AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel