Justin Trudeau a fost criticat dur în Parlamentul European: Sunteți o rușine pentru orice democrație
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Justin Trudeau
Sursă foto: Facebook Justin Trudeau
Premierul canadian Justin Turdeau a fost criticat puternic în Parlamentul European, pentru modul în care s-a comportat față de protestatarii care au participat la Convoiul Libertății.

Mai mulți membri ai Parlamentului European au profitat de vizita prim-ministrului Justin Trudeau la Bruxelles și au criticat dur modul în care a gestionat protestele camionagiilor din Ottawa.

Într-un discurs în fața Parlamentului, europarlamentarul croat Mislav Kolakusic a vorbit despre decizia guvernului Trudeau de a invoca Legea privind situațiile de urgență. „Canada, cândva un simbol al lumii moderne, a devenit un simbol al încălcărilor drepturilor civile”, a spus dl Kolakusic.

Kolakusic, care este independent, l-a atacat pe Trudeau pentru înghețarea conturilor bancare ale celor asociați cu protestele.

Europarlamentarul german Christine Anderson, care este membră a partidului populist Alternativa pentru Germania, a spus despre Trudeau că e o „rușine pentru orice democrație”.

„Un prim-ministru care admiră în mod deschis dictatura de bază chineză, care călcă în picioare drepturile fundamentale persecutându-și și incriminându-și proprii cetățeni drept teroriști, doar pentru că au îndrăznit să se opună conceptului său pervertit de democrație, nu ar trebui să aibă voie să vorbească în acest loc”, a spus Christine Anderson.

De asemenea, europarlamentarul german Bernhard Zimniok, care este și membru al Alternativei pentru Germania, a spus că a încercat să-l împiedice pe Trudeau să vorbească în Parlament.

„Invitația către premierul canadian Justin Trudeau este o invitație pentru cineva care a călcat în picioare drepturile democratice, care a reprimat oamenii care au protestat împotriva măsurilor disproporționate de coronavirus”, a spus Zimniok. „Să nu acordăm timp de cuvânt în această casă a democrației unui astfel de om”, a adăugat europarlamentarul, conform theglobeandmail.

Justin Trudeau s-a folosit de o lege rară pentru a înăbuși protestele camionagiilor

Premierul canadian, Justin Trudeau, a invaocat o lege de urgență rară pentru a acorda guvernului federal puteri imense și a înăbușit protestele care au aruncat țara într-o criză prelungită. 

Protestele împotriva restricțiilor de sănătate publică au paralizat în urmă cu mai bine de o lună capitala Canadei, au oprit comerțul și au ridicat întrebări mai ample cu privire la capacitatea poliției de a aplica legile existente (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel