Justin Bieber și-a vândut întreg catalogul muzical. Cine va deține toate melodiile artistului?
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Justin Bieber
Justin Bieber
Justin Bieber și-a vândut drepturile asupra muzicii sale către Hipgnosis Songs Capital pentru suma de 200 de milioane de dolari.  

Firma deține acum participația starului pop în unele dintre cele mai mari hituri din ultimii ani - inclusiv „Baby” și „Sorry”.

Bieber, unul dintre cei mai bine vânduți artiști ai secolului 21, se alătură unui grup tot mai mare de artiști care și-au încasat cataloagele.

Mișcarea înseamnă că Hipgnosis va primi o plată de fiecare dată când o melodie este redată în public.

Compania - o afacere de 1 miliard de dolari între gigantul financiar Blackstone și britanicul Hipgnosis Song Management - a achiziționat drepturile de autor de publicare ale lui Bieber asupra catalogului său de 290 de cântece.

Aceasta include toată muzica sa lansată înainte de 31 decembrie 2021 - și partea lui de scriitor, scrie BBC.

Drepturile de artist ale vedetei asupra înregistrărilor sale principale au fost, de asemenea, achiziționate în contract.

Hipgnosis nu a dezvăluit termenii acordului, dar o sursă a declarat agenției de presă AFP că acesta valorează aproximativ 200 de milioane de dolari.

Tot mai mulți artiști își vând lucrările către fonduri muzicale - inclusiv Justin Timberlake și Shakira, care au încheiat, de asemenea, înțelegeri cu Hipgnosis.

Dar tendința este mai comună în rândul artiștilor mai în vârstă. În ultimii doi ani, legendele muzicii Bob Dylan și Bruce Springsteen și-au vândut ambii drepturile de catalog către Sony.

Springsteen a primit 500 de milioane de dolari pentru vânzarea întregii opere.

Hipgnosis Songs Fund construiește un catalog de melodii de succes - și invită marii investitori instituționali să împartă încasările.

Fondul a ajuns la Bursa de Valori din Londra în iulie 2018.

Omul care a fondat-o, Merck Mercuriadis, a spus anterior că melodiile de succes pot fi „mai valoroase decât aurul sau petrolul”.

„Impactul lui Justin Bieber asupra culturii globale în ultimii 14 ani a fost cu adevărat remarcabil”, a spus el, anunțând cea mai recentă înțelegere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel