Data publicării:
”Jurnalul unui Burlac: Conversații cu Mama”. Bendeac, mișcarea anului: Sunt lucruri pe care nu i le-am spus niciodată și am vrut să le afle astfel
Mihai Bendeac face mișcarea anului.
Mihai Bendeac vine cu cartea anului, cu o lectură ce-ți taie respirația. Încă nu am citit-o, dar așa credem că va fi. E totuși Mihai Bendeac, nu? Știm la ce ne așteptăm. Cartea apare joi, 10 decembrie. Va fi ziua marilor dezvăluiri. Și, dincolo de ce veți citi în ”Jurnalul unui burlac - Conversații cu Mama”, trebuie să știți un lucru: cartea vine la pachet cu o faptă bună. Pentru că Mihai Bendeac nu a scris pentru bani.
A fost o terapie de a povesti ce a trăit. ”Într-un mod uneori ireverențios, alteori scandalos. Dar, peste toate, terapeutic. Din 10 decembrie, ora 10.00 , “Jurnalul unui Burlac: Conversații cu Mama”. Cartea se pune în vânzare pe bookzone.ro și în librării. S-a muncit mult în ultimele luni. Dacă aveți drag să o achiziționați, ajutându-ne, în felul acesta să acționăm umanitar cu toate fondurile rezultate, sunteți nimic altceva decât îngeri. Știu că mă pot baza pe voi și vă mulțumesc. Am încercat să vă pun în mâini, la prețul de 49 de lei, o carte interesantă, controversată, sinceră”.
49 lei pentru o conversație cu Bendeac, dar și pentru a ajuta copiii de la Spitalul Fundeni.
Am stat de vorbă cu Mihai Bendeac pentru a afla mai multe despre ”această carte care va pune România pe harta lumii”
Anca Murgoci: De ce ”Jurnalul unui burlac - Conversații cu Mama”? De ce ai ales să scrii o carte ”în colaborare” cu mama ta?
Mihai Bendeac: Pentru că ea a dat startul prin faptul că a scris un caiet studențesc în care și-a pus pe hârtie niște amintiri. Plecând de la această chestie, m-am gândit că trebuie dezvoltată o carte. Din acel moment, am început să fac o muncă de documentare și am început să am niște conversații cu ea care apar la finalul capitolelor, în baza a ceea ce a scris ea în caietul studențesc și în baza a ceea ce am mai discutat.
Anca Murgoci: Cum va fi structurată cartea?
Mihai Bendeac: Cred că sunt 26 capitole. Din acestea, 20 se termină cu o conversație cu maică-mea pe baza temei din capitolul respectiv. Din celelalte șase capitole, patru dintre ele se numesc ”Jurnalul unui burlac” unde sunt detalii care, mă rog... (n.r. - râde).
Anca Murgoci: Pe care le vom afla.
Mihai Bendeac: Da, sunt detalii care nu necesitau o discuție cu maică-mea pentru că sunt detalii intime, sexuale. Și mai sunt două capitole care nu au conversație cu mama pentru că sunt lucruri pe care nu i le-am spus niciodată și am vrut să le afle astfel.
Anca Murgoci: Pe copertă scrie: ”Ultimul cuvânt îl are mereu... mama”. Sunt sigură că au existat situații când ai trecut peste cuvântul ei. Ne poți spune despre o astfel de experiență?
Mihai Bendeac: În mod evident... au existat. Au fost, mai ales, niște chestii care au ținut de zona profesională. Întotdeauna a fost fricoasă. Cum să spun eu... a avut o protecție uneori aproape exagerată care îi făcea rău în ceea ce mă privește, dar și în ceea ce-l privește pe frate-miu. Atunci a fost cumva speriată de anumite lucruri pe care le-am făcut de-a lungul timpului, eu fiind o fire extrem de rebelă atunci când vine vorba de spațiul public. S-a speriat de foarte multe ori. S-a gândit că anumite lucruri, pe care le-am spus sau pe care le-am făcut, îmi vor face mai mult rău. Astea au fost momentele când nu am ascultat-o pentru că am vrut întotdeauna să fiu, mai degrabă, onest și suferind eventuale repercusiuni decât să mă protejez.
Partea a doua a interviului cu Mihai Bendeac o găsiți aici.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News