Jurnalistul care l-a intervievat pe Iliescu pentru Le Figaro: Am înregistrarea
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Paul Cozighian
Paul Cozighian
Paul Cozighian, j urnalistul care l-a intervievat pe Ion Iliescu, a intervenit în direct prin telefon la Realitatea TV. 

”Am înregistrările. Noroc că le-am făcut. Președintele Iliescu ne-a primit cu mare amabilitate. Era foarte bucuros să se întâlnească cu jurnaliștii le Figaro și chiar am fost plăcut surprins de felul în care ne-a primit, într-o după amiază la începutul lunii noiembrie. Am stat de vorbă cam o oră și jumătate. Am și fotografie. O voi aduce mâine. Am fost impresionat de franceza domnului Iliescu. Am pus reportofonul pe un trepied și i-am atras atenția că înregistrez. Colegul meu nu are acest obicei. Acest articol îl avem gata de două săptămâni, dar am așteptat momentul prielnic ca articolul să treacă. Am zis hai să vedem ce ne mai pregătește președintele Dragnea și când am văzut ce s-a întâmplat duminică am sunat la Le Figaro și am zis că acum e momentul. Articolul era validat. Cel care ne-a ajutat la acest interviu a fost Gelu Voican Voiculescu”, a spus Cozighian.

Paul Cozighian a susținut că ”este posibil ca Ion iliescu să fi uitat de acest interviu”. ”Este extrem de grav ce a spus Ion Iliescu, după publicarea articolului în replica sa. Chiar acum caut înregistrarea”, a completat jurnalistul, precizând că marți seara va veni la Realitatea Tv cu înregistrarea interviului.

Citește și: Ion Iliescu - Le Figaro: Fake news. RĂZBOI mediatic

Luni a apărut interviul cu Ion Iliescu


Cotidianul franez Le Figaro a publicat, luni, pe pagina de internet, o analiză despre România, în care citează o serie de declarații care ale fostului președinte Ion Iliescu, în care îl atacă pe Liviu Dragnea, după cum a preluat presa din România. Articolul nu este public, ci doar cu abonament. Ion Iliescu susține că nu a făcut unele declarații din cele citate. 

”Am citit cu uimire amestecată cu dezgust un soi de compilație despre PSD și despre situația politică din România, apărută în Le Figaro. Uimire, pentru că Le Figaro a fost întotdeauna un ziar solid, care practica jurnalism de calitate. Dezgust, pentru că sunt citat cu lucruri pe care NU le-am declarat niciodată, nici ziarului Le Figaro, nici altcuiva”, a scris luni pe blogul personal fostul președinte Ion Iliescu.

Citește și: Mihai Gâdea, surse: PSD dă în judecată Le Figaro. Situație fără precedent



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel