Jurnaliști Sky News, împușcați în Ucraina. ''Gloanţele cădeau în cascadă peste toată maşina" - VIDEO
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Jurnaliști Sky News, împușcați în Ucraina. ''Gloanţele cădeau în cascadă peste toată maşina" / Foto: Captură video Sky News
Jurnaliști Sky News, împușcați în Ucraina. ''Gloanţele cădeau în cascadă peste toată maşina" / Foto: Captură video Sky News
O echipă a Sky News a fost atacată în Ucraina.

O echipă de televiziune britanică a fost atacată la începutul acestei săptămâni în afara Kievului, iar unul dintre jurnalişti a fost împuşcat, a anunţat angajatorul lor, Sky News, scrie Agerpres.

Maşina lor a fost ţinta unor focuri de armă în timp ce se îndrepta spre capitala ucraineană luni, a precizat postul TV, care a făcut publică ştirea abia vineri seara, după ce personalul său s-a întors în Marea Britanie şi a difuzat imaginile, relatează AFP sâmbătă.

Jurnalistul Stuart Ramsay a fost împuşcat în partea inferioară a spatelui. Un cameraman a fost şi el lovit de două gloanţe în timp ce fugea din maşină, dar vesta sa antiglonţ l-a protejat.

Cum au reușit să scape jurnaliștii Sky News



Cei cinci membri ai echipei, inclusiv bărbatul rănit, au reuşit să fugă, în timp ce strigau că sunt jurnalişti, până la o fabrică din apropiere, unde nişte bărbaţi au deschis o uşă şi le-au făcut semn să intre.

Gloanţele cădeau în cascadă peste toată maşina, geamurile, parbrizul, scaunele, volanul, totul era complet dezintegrat, a scris la întoarcerea sa Stuart Ramsay.

Potrivit Sky News, un "comando de sabotaj" rusesc este suspectat că ar fi responsabil pentru acest atac.

Am fost foarte norocoşi. Dar mii de ucraineni mor, iar ruşii ţintesc familii. Eram într-o maşină obişnuită când ne-au atacat.

Facebook și mai multe site-uri media, parțial inaccesibile în Rusia. Lege controversată: 15 ani de închisoare pentru jurnaliștii ruși care publică „știri false” despre armată

Camera inferioară a parlamentului Rusiei a adoptat în unanimitate o legislație care impune pedepse de 15 ani de închisoare pentru „știri false” despre armata rusă, într-o sesiune extraordinară vineri, potrivit agențiilor de presă ruse.

Președintele Vyacheslav Volodin a declarat că proiectul de lege va fi trimis vineri Camerei superioare înainte de a ajunge pe biroul președintelui Vladimir Putin pentru semnarea legii.

Facebook și mai multe site-uri media au fost parțial inaccesibile vineri în Rusia. Jurnaliștii AFP din Moscova nu au putut accesa Facebook, precum și site-urile instituțiilor media Meduza, Deutsche Welle, RFE-RL și serviciul în limba rusă al BBC. ONG-ul de monitorizare GlobalCheck a spus, de asemenea, că site-urile au fost parțial oprite. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel