Urmărește emisiunea live
Jurnalista Julie Burchill, IRONIE la adresa lui Meghan și Harry. Cum trebuia să-și numească fiica, revoltă cu presa: O oportunitate ratată!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: Instagram / Sussex Royal
Foto: Instagram / Sussex Royal
Presa din Marea Britanie este pusă la zid din cauza ironiei pe care jurnalista Julie Burchill a făcut-o la adresa Ducilor de Sussex.

Vezi și: Regina Elisabeta, "înjosită" de Meghan și Harry. Angela Levin îi desființează după numele pus copilului: Obraznic. Charles nu ar îndrăzni!

Acuzațiile lui Meghan Markle la adresa Familiei Regale în ceea ce privește rasismul au făcut înconjurul lumii și chiar dacă au trecut câteva luni bune de la interviul cu Oprah Winfrey, ironiile și comentariile nu s-au terminat. 

Ducii de Sussex, nume neașteptat pentru fiica lor, semnal pentru Regina Elisabeta

Ducii de Sussex au anunțat sâmbătă nașterea celui de-al doilea copil, o fetiță pe care au numit-o Lilibet „Lili” Diana Mountbatten-Windsor, scrie BBC.

Lilibet "Lili" Diana Mountbatten-Windsor s-a născut vineri la 11:40 într-un spital din Santa Barbara, California.

Atât mama, cât și copilul sunt sănătoși și bine, a transmis cuplul într-un comunicat.

Lilibet Diana ar fi trebui să se nască pe 10 iunie, adică exact data la care Prințul Philip ar fi împlinit 100 de ani. 

Într-un mesaj de mulțumire pe site-ul Archewell al cuplului, aceștia au spus:

"Pe 4 iunie, am fost binecuvântați de sosirea fiicei noastre, Lili. Ea este mai mult decât ne-am fi putut imagina vreodată și rămânem recunoscători pentru dragostea și rugăciunile pe care le-am simțit de pe tot globul. Vă mulțumim pentru amabilitatea și sprijinul dvs. continuu în acest moment special pentru familia noastră", au transmis ei.

Jurnalista Julie Burchill, ironie după nașterea fiicei lui Meghan și Harry

Jurnalista britanică Julie Burchill a profitat de nașterea fiicei ducilor de Sussex și mai ales a modului în care cei doi au decis să-și numească bebelușul.

Aceasta i-a ironizat atât pe ei, cât și atitudinea anti-rasism de care au dat dovadă de-a lungul timpului și spune că cei doi ar fi trebuit să aleagă un nume mai zguduitor decât Lilibet "Lili" Diana Mountbatten-Windsor.

Jurnalista a lansat și o propunere, aceasta fiind: "Georgina Floydina", făcând referire la cazul afro-americanului George Floyd, ucis anul trecut de un ofițer de poliție.

"O oportunitate ratată. Ar fi putut s-o numească Georgina Floydina", a scris Julie Burchill pe Twitter, apoi a lăsat alte două variante în comentarii, precum "Oprah Beyonce!" și "Aș fi sperat la Doria Oprah" (n.r. Doaria fiind numele mamei lui Meghan Markle).

Oamenii condamnă două publicații importante după mesajele jurnalistei

Remarca acidă a jurnalistei nu a fost văzută cu ochi buni de internauți, care s-au arătat dezgustați de mesajul ei.

Utilizatorii Twitter au întrebat-o pe aceasta cum poate fi cineva atât de "rasist" în privința unui copil și în același timp să jignească în așa măsură memoria lui George Floyd.

Mai mult, alții au condamnat publicațiile The Telegraph și The Spectator pentru că au angajat o astfel de persoană precum Julie Burchill.

"Nu știu dacă există o dovadă mai bună pentru cât de rasistă și închisă este presa britanică", a scris cineva, potrivit smartradio.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel