Jurnalista Emilia Şercan, ameninţată cu moartea de poliţişti. De la ce a pornit, de fapt, totul
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Jurnalista Emilia Şercan a dezvăluit care au fost adevăratele motive din spatele ameninţării cu moartea, la doar câteva zile după ce Corpul de Control al MAI a descins la Academia de Poliţie. 

"Amenințarea cu moartea am primit-o la exact zece zile după ce Corpul de Control al Ministrului de Interne a descins la Academia de Poliție. La toate motivele pe care fostul rector Adrian Iacob și fostul prorector Mihail Marcoci le aveau ca să mă determine cumva să mă opreasc din scris se mai adaugă unul, pe care l-am înțeles abia după ce am făcut rost de o copie a raportului Corpului de Control: dimensiunea catastrofală a tezelor plagiate la Academia de Poliție.

74,3% din tezele verificate sunt suspecte de plagiat. Zic suspecte pentru că în Academia de Poliție s-a făcut tot posibilul ca acest lucru să fie mușamalizat. Însă ce e de-a dreptul șocant este că toate tezele susținute la Academia de Poliție în intervalul 2011 - 2016 ar putea fi plagiate. În toate celelalte cazuri, de până la 100%, nu s-au verificat tezele în integralitatea lor, ci doar rezumate sau bucăți din teze.

Ceea ce nu spune Raportul, dar am reușit eu să reconstitui, este că 10 din tezele suspecte de plagiat aparțin unor cadre didactice din Academia de Poliție, iar alte 5 unor angajați în poziții administrative. Printre cei 10 profesori se numără și decanul Facultății de Pompieri, Marin Porojanu. Restul numelor, sunt în prima parte a textului, pe care o public azi", a scris Emilia Şercan pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel