Jurnalistă, discuții cu trei partide pentru parlamentare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
O jurnalistă recunoaște că a fost curtată de trei partide. Ia în calcul candidatura independentă, deși subliniază că în condițiile legii actuale îi este chiar imposibil. 

”Doua intrebari mi se adreseaza cu insistenta. Prima este daca voi candida la parlamentare. Am ezitat sa raspund clar la aceasta intrebare, din curtoazie pentru partidele care s-au indreptat catre mine, in aceasta perioada. Am purtat discutii deschise cu oameni de calitate din trei partide. In opinia mea, toti cei care mi-au oferit aceasta sansa ar putea face parte dintr-un singur partid. Cel al oamenilor de bun simt”, a scris Laura Chiriac, pe Facebook.

(w670)

Jurnalista a adăugat: ”Dupa experienta politica alaturi de un partid mic, dar care s-a dovedit a fi remorcat la interesele locale ale unor papusari mari, cred ca cea mai onesta candidatura ar fi fost una independenta. Pentru mine, demersul este foarte greu, chiar imposibil in conditiile legii actuale. De unde si simpatia mea pentru campania onesta si deloc zgomotoasa a lui Toader Paleologu, de exemplu, liberal decazut din drepturi, de catre un partid a carui degringolada cu accente grotesti pare fara sfarsit. Sfidatoare pentru o politica matura sunt si jocurile de societate fals pudibonde ale imperecherii USB-ului cu tehnocratia, care inspira o regie precara si provinciala. Stim cu totii, in marile partide, haitele penale fac orice pentru a mai castiga cativa ani de imunitate. Le multumesc prietenilor si vecinilor mei din #sectorul1, care n-au incetat sa-mi ofere incurajarile lor. Campania mea pentru locale, finantata exclusiv din contributiile noastre, ale colegilor de la filiala de sector, arata ca se poate cu mainile curate. Se poate sa nu te indatorezi, sa spui ce crezi fara teama. Sa ramai liber si puternic. E pacat ca in sector, clientii politici primesc in continuare contracte preferentiale, sefii pietelor sunt tot eternii conectati la teava de bani a Primariei. Si mai pacat e ca nimeni nu vorbeste despre asta, pentru ca fiecare asteapta sa ii pice cate ceva. Noua nu ne ramane decât sa mergem la vot. Sa cerem eliminarea imunitatilor. Sa transformam Parlamentul faradelegii in parlamentul legilor bune. Sa-i facem sa inteleaga ca parlamentul nu e "resort" de privilegiati si ca al 4-lea mandat nu mai e posibil, pentru ca nu sunt descendentii unor Dinastii. Aaa, era sa uit. A doua intrebare care mi s-a adresat. Daca am vazut "Julieta", ultimul film al lui Almodovar. Nu inca. Dar il bifez saptamana asta”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel