Jurnalista care a protestat la televiziunea de stat din Rusia, un nou loc de muncă
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Jurnalista care a protestat la televiziunea de stat din Rusia, un nou loc de muncă / Foto: Facebook Marina Ovsiannikova
Jurnalista care a protestat la televiziunea de stat din Rusia, un nou loc de muncă / Foto: Facebook Marina Ovsiannikova
Marina Ovsiannikova, care a protestat la televiziunea de stat din Rusia, va avea un nou loc de muncă.

Marina Ovsiannikova, jurnalista din Rusia care a ajuns o sursă de inspiraţie anti-război după ce a intrat la mijlocul lui martie în studioul unui jurnal de ştiri televizat pro-Kremlin, a devenit corespondenta în Ucraina şi Rusia pentru cunoscutul cotidian german conservator Die Welt, a anunţat luni mass-media, transmite Agerpres, citând AFP. Ea va scrie pentru acest ziar şi va contribui în mod regulat la canalul său de informaţii televizate.

"Marina Ovsiannikova a avut curajul, într-un moment decisiv, să-i confrunte pe telespectatorii din Rusia cu o imagine ne-edulcorată a realităţii", a explicat Ulf Poschardt, redactor-şef al grupului Welt, într-un comunicat. "Ea a apărat astfel virtuţile jurnalistice cele mai importante şi a făcut asta în pofida ameninţării cu o represiune din partea statului", adaugă Poschardt.

Marina Ovsiannikova: În calitate de jurnalistă, consider că este datoria mea să apăr libertatea



"Welt reprezintă exact ceea ce este apărat cu atâta fermitate la faţa locului în Ucraina de persoanele curajoase: libertatea. În calitate de jurnalistă, consider că este datoria mea să apăr libertatea", a declarat Ovsiannikova (43 de ani), citată într-un comunicat.

Jurnalista rusă a apărut la mijlocul lui martie în direct în timpul jurnalului de ştiri cel mai urmărit din Rusia, de la Pervîi Kanal, cu o pancartă ce critica "operaţiunea militară" a Moscovei în Ucraina şi denunţa "propaganda" mijloacelor de comunicare în masă controlate de putere.

Arestată imediat, apoi condamnată la o simplă amendă şi lăsată liberă, Marina Ovsiannikova, care a părăsit de atunci canalul de ştiri, riscă urmăriri penale şi este pasibilă de pedepse grele cu închisoarea, pe baza unei recente legi ce reprimă orice "falsă informaţie" în legătură cu armata rusă.

"Ceea ce se întâmplă în Ucraina este o crimă"

"Ceea ce se întâmplă în Ucraina este o crimă. Iar Rusia e un stat agresor. Reponsabilitatea cade pe o singură persoană, Vladimir Putin. Rusia trebuie să oprească acest război, pentru ca cele două țări frățești să se poată împăca.

Tata e ucrainean, mama e rusoaică. Niciodată nu am fost dușmani. Din păcate, în ultimii ani am lucrat la Pervîi Canal, m-am ocupat de propaganda Kremlinului. Acum îmi este foarte greu și îmi e foarte rușine.

Îmi e rușine că am permis intoxicarea cu propagandă a cetățenilor ruși", a spus jurnalista Marina Ovsiannikova, în mesajul înregistrat, după ce și-a anunțat demisia. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel