Jurnalistă asasinată în România. Confuzia unui lider francez
Autor: Sebastian Florea | Publicat pe: 08 noi 2018, 21:13
WhatsApp
Sectorul 1
Sectorul 1
Liderul dreptei franceze vorbeşte despre asasinarea unei jurnaliste în România, făcând aparent o confuzie cu Bulgaria.

Liderul partidului francez de dreapta Republicanii, Laurent Wauquiez, şi-a manifestat surprinderea faţă de tăcerea autorităţilor franceze cu privire la ceea ce el a numit asasinarea unei jurnaliste în România, fapt care în realitate nu s-a întâmplat, politicianul francez confundând aparent România cu Bulgaria sau Slovacia în declaraţia sa ce s-a dorit a fi în primul rând un atac la adresa preşedintelui Emmanuel Macron, scrie joi presa franceză.

Invitat miercuri la postul France Inter, liderul dreptei franceze s-a enervat după ce i-a fost adresată o întrebare despre premierul ungar Viktor Orban. Există astăzi în România un anumit număr de ţări care pun o problemă asupra funcţionării democraţiei. Şi sunt uimit să văd uneori indignarea selectivă de care, de altfel, am dat dovadă azi dimineaţă, punându-ne toate tunurile pe Ungaria (...) Dar de România nu mă întrebaţi. Una dintre colegele voastre (jurnaliste n.red) a fost ucisă în România, ţară condusă de socialişti, a afirmat Laurent Wauquiez. Iar în România aveţi un guvern care este susţinut de Emmanuel Macron, mai crede liderul partidului Republicanii, citat de 20minutes.fr.

Jurnalista de investigaţii Victoria Marinova

El afirmase săptămâna trecută acelaşi lucru într-un interviu acordat postului BFMTV, de asemenea într-o declaraţie critică la adresa lui Macron şi în care îl atenţiona pe reporter să nu facă din Viktor Orban ţapul ispăşitor în ce priveşte democraţia şi libertatea presei. Aveţi în România un guvern care este susţinut de Emmanuel Macron şi unde a fost asasinată o jurnalistă, ceea ce pune o mare problemă pentru libertatea presei, a pretins atunci Laurent Wauquiez.

O informaţie de fapt falsă, după cum constată şi presa franceză, care se întreabă dacă nu cumva el a făcut o confuzie cu Bulgaria, unde jurnalista de investigaţii Victoria Marinova a fost asasinată luna trecută, sau eventual cu Slovacia, deşi acolo un jurnalist a fost cel ucis, Jan Kuciak, asasinat în februarie împreună cu iubita sa după ce investigase legături dintre mafia italiană şi politicieni locali.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?