Jurnalist rus de război, ucis de o dronă ucraineană 
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Un jurnalist rus a murit într-un atac cu drone, relatează Reuters. 

Corespondentul de război rus Semyon Eremin, care lucra pentru cotidianul rus Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu dronă ucraineană în sud-estul Ucrainei, anunță publicația. 

Izvestia relataeză că Eremin, în vârstă de 42 de ani, a murit din cauza rănilor provocate de o dronă ucraineană care a atacat în timp ce corespondentul se întorcea dintr-o călătorie la o unitate rusă din regiunea Zaporizhzhia.

„Corespondentul de război Semyon Eremin a fost ucis pe 19 aprilie în timpul unui atac al dronelor FPV ucrainene în direcția Zaporizhzhia, acolo unde mergea să filmeze un reportaj”, raportează Izvestia.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Ucrainei.

Semyon Eremin acoperea războiul din Ucraina

Izvestia relatează că Eremin a trimis rapoarte despre multe dintre cele mai fierbinți bătălii din regiunile de est ale Ucrainei în timpul războiului de 25 de luni, inclusiv Mariupol, asediat de trupele ruse timp de aproape trei luni în 2022.

De asemenea, raportase din Maryinka și Vuhledar, orașe aflate în centrul multor luni de lupte grele.

Luptele intense cu drone și artilerie - împreună cu restricțiile punitive impuse jurnaliștilor de ambele părți ale frontului de 1000 km (600 mile) - au făcut războiul din Ucraina foarte periculos și foarte greu de acoperit.

Cel puţin 15 jurnalişti au fost ucişi în războiul din Ucraina de la invazia pe scară largă a Rusiei din februarie 2022, potrivit Comitetului pentru Protecţia Jurnaliştilor, o organizaţie nonprofit care promovează libertatea presei la nivel mondial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel