Jurnalist premiat cu Pulitzer în 2015 a renunțat la presă deoarece nu putea să îşi achite chiria
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Jurnalistul Rob Kuznia, unul dintre laureaţii premiilor Pulitzer pe 2015, decernate ieri, în Statele Unite ale Americii, a renunţat anul trecut la presă, întrucât nu putea să-şi plătească chiria.

Rob Kuznia a părăsit cotidianul The Daily Breeze – şi, odată cu acesta, profesia de jurnalist – în 2014 şi lucrează în prezent pentru departamentul de comunicare al USC Shoah Foundation, scrie Mediafax, care citează slate.com.

Într-un interviu acordat site-ului Slate.com, Rob Kuznia a recunoscut că regretă într-o anumită măsură faptul că nu mai este jurnalist, dar a explicat pe de altă parte că îi era foarte greu să se descurce din punct de vedere financiar în perioada în care a lucrat pentru acel ziar, în contextul în care trebuia să plătească chirie pentru un apartament în Los Angeles.

Pentru ce material a fost laureat cu Pulitzer

The Daily Breeze, un mic ziar din oraşul Torrance din statul California, care are aproximativ 63.000 de abonaţi şi doar şapte reporteri, a reprezentat marea surpriză la gala de decernare a premiilor Pulitzer din acest an. Publicația s-a impuns la categoria „jurnalism local", cu o anchetă despre corupţia dintr-o şcoală districtuală săracă, ce a dus la concedierea unui administrator care era plătit cu sume exorbitante.

Aceeaşi anchetă a determinat modificarea legislaţiei din statul California, informează slate.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel