Data publicării:

Jurnalist palestinian ucis alături de 42 de membri ai familiei sale

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Un jurnalist palestinian a fost ucis alături de 42 de membri ai familiei sale în urma unui atac aerian israelian în orașul Gaza, conform agenției sale de știri.

Un jurnalist palestinian a fost ucis alături de 42 de membri ai familiei sale, în urma unui atac aerian israelian în orașul Gaza, conform agenției sale de știri, scrie BBC.

Agenția palestiniană Wafa susține că Mohammad Abu Hasira a murit în apropierea portului pescarilor, situat la vest.

Conform Comitetului pentru Protecția Jurnaliștilor (CPJ), de la începutul conflictului, acum o lună, au fost uciși 37 de jurnaliști și lucrători media în Israel și Gaza.

CPJ investighează toate rapoartele privind jurnaliști și lucrători media uciși, răniți sau dispăruți în timpul războiului, ceea ce a dus la cea mai mortală lună pentru jurnaliști din momentul în care CPJ a început să colecteze date în 1992.

Până la data de 7 noiembrie, investigațiile preliminare ale CPJ au arătat că cel puțin 37 de jurnaliști și lucrători media se numără printre cele aproximativ 11.000 de persoane ucise de la începutul războiului pe 7 octombrie, cu peste 9.900 de decese palestiniene în Gaza și Cisiordania, și 1.400 de decese în Israel.

Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au informat agențiile de știri Reuters și Agence France Press că nu pot garanta siguranța jurnaliștilor lor care operează în Fâșia Gaza, după ce au solicitat asigurări că jurnaliștii lor nu vor fi vizați de atacurile israeliene, a relatat Reuters la data de 27 octombrie.

Jurnaliștii din Gaza se confruntă cu riscuri semnificative în încercarea de a acoperi conflictul, în contextul unei ofensive terestre israeliene în orașul Gaza, bombardamentelor israeliene devastatoare, perturbărilor de comunicații și a întreruperilor extinse ale aprovizionării cu energie electrică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel