Jurnalist BBC, către Kovesi: ”România, a doua cea mai coruptă. Nu pare că ai făcut mare diferență”. Fosta șefă a DNA aruncă vina pe MENTALITATEA ROMÂNILOR
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Laura Codruța Kovesi FOTO AGERPRES
Laura Codruța Kovesi FOTO AGERPRES
Laura Codruța Kovesi, procuror-șef european, a fost atenționată, într-un interviu pentru BBC, că, în ciuda dosarelor sonore instrumentate de DNA, nu pare că a făcut mare lucru în diminuarea nivelului de corupție în România. 

”Uitându-ne la România, unde ai făcut diferența, ai fost o figură controversată, dar când ai părăsit locul de muncă (conducerea DNA n.r.), de fapt ai fost concediată de Guvern când ai plecat, Transparency Internațional spunea că România stătea mai rău, ocupa locul 70 în lume în termeni de corupție, făcea pași înapoi, fiind al doilea cel mai corupt stat din Europa, după Bulgaria. Nu pare, să fiu sincer, în ciuda eforturile tale, că ai făcut mare diferență...” i-a spus jurnalistul Laurei Codruța Koveși, în cadrul emisiunii ”Hardtalk” realizată pentru BBC. 

”Când vorbim despre eradicarea corupției sau reducerea nivelului de corupție într-o țară, cred că nu este doar responsabilitatea procurorilor. Ca să lupți cu acest fenomen e necesar să fie un întreg efort, al procurorilor, să previi corupția, să ai legi bune și să oferi suficiente instrumente procurorilor să investigheze acele infracțiuni. Este important să spun că, de asemenea, mentalitatea întregii societăți poate contribui la creșterea nivelului de corupție într-o țară. Nu doar arestând sau investigând persoane putem rezolva problema corupției într-un stat membru.” a răspuns Laura Codruța Kovesi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel