Jurnalist BBC, acuzat că a falsificat documente pentru un interviu cu Lady Di. Boris Johnson, avertisment pentru BBC
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Boris Johnson
Facebook Boris Johnson
Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, avertizează postul britanic de televiziune după ce s-a aflat că Martin Bashir, un jurnalist al postului, a falsificat documente pentru a se apropia de prinţesa Diana şi a o convinge să îi acorde un interviu. 

"Pot doar să îmi imaginez ce simt membrii Familiei Regale în aceste momente. Sper ca BBC să ia toată măsurile ca aşa ceva să nu se mai întâmple vreodată", a afirmat Boris Johnson, citat chiar de BBC

Postul britanic de televiziune BBC este acuzat că "şi-a încălcat standardele de integritate şi transparenţă" în cazul unui interviu al jurnalistului Martin Bashir cu prinţesa Diana din 1995. O anchetă desfăşurată de-a lungul mai multor ani arată că jurnalistul a procedat "într-o manieră înşelătoare" şi a falsificat documente pentru a obţine interviul cu prinţesa. 

În plus, anchetatorii spun că investigaţia internă a BBC s-a dovedit complet ineficientă. Atât Martin Bashir, cât şi BBC au transmis scuze publice. BBC a anunţat că raportul arată că au fost "erori clare" şi a admis că ar fi trebuit să facă mai multe eforturi pentru a afla ce s-a întâmplat cu adevărat încă de atunci. 

Lordul Dyson, judecătorul care a condus ancheta, a descoperit că Martin Bashir l-a păcălit pe fratele Dianei, Earl Spencer, căruia i-a arătat mai multe documente false pentru a-i câştiga încrederea şi pentru a i se face cunoştinţă cu Diana Spencer. 

"Intrând în cercul prinţesei Diana în acest mod, Martin Bashir a putut să o convingă să fie de acord cu interviul", scrie în raport. 

Anchetatorii mai spun şi că Martin Bashir a minţit, ulterior, când le-a transmis şefilor săi de la BBC că nu a arătat documente false nimănui şi au spus că declaraţiile lui Bashir despre evenimentele din 1995 sunt "incredibile, de necrezut şi în unele cazuri complet lipsite de sinceritate". 

Martin Bashir a declarat că falsificarea documentelor "a fost un lucru prostesc" şi că regretă ce a făcut, dar a spus şi că nu a influenţat-o cu nimic pe prinţesa Diana în decizia de a susţine interviul. În plus, el şi-a cerut scuze pentru falsificarea documentelor, dar a spus că rămâne "extrem de mândru" pentru interviu. 

"Acele documente bancare nu au influenţat-o cu nimic pe prinţesa Diana să participe la interviu. Dovezile din anchetă, scrise cu mâna ei, confirmă acest lucru fără echivoc", a mai spus Martin Bashir. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel