Redactor-șef, asasinat în plină stradă
Autor: Eduard Pascu | Publicat pe: 18 Martie 2019, 08:28
WhatsApp
Încă un jurnalist a căzut victimă pe altarul dreptății. El a fost asasinat în văzul tuturor. Poliția a deschis o anchetă.

Un jurnalist care lucra pentru o televiziune regională din sudul Hondurasului a fost asasinat duminică, au anunţat poliţia şi mai multe organizaţii umanitare, transmite AFP.

Poliţia din Nacaome Valle, la 100 de kilometri sud de capitala Tegucigalpa, a transmis printr-un comunicat că Leonardo Gabriel Hernandez, 54 de ani, a fost grav rănit de gloanţe, după care a încetat din viaţă la spital.

Potrivit unor martori citaţi de poliţie, în timp ce jurnalistul de afla pe stradă, "un individ care se deplasa pe jos l-a intreceptat şi a tras mai multe focuri de armă asupra lui".

Leonardo Gabriel Hernandez lucra pentru canalul local de televiziune Valle TV. O organizaţie neguvernamentală, Comitetul pentru libertatea de exprimare (C-Libre), a precizat că el era redactorul-şef şi prezentator al unei emisiuni intitulate 'El pueblo habla' (Poporul vorbeşte).

(w670)

Un alt jurnalist din regiune, Julio Lopez, a declarat că, deocamdată, cauzele asasinării lui Hernandez, cunoscut ca un opozant al guvernului hondurian, nu sunt cunoscute.

Potrivit Comisiei Naţionale pentru Drepturile Omului, acest asasinat ridică la 77 numărul jurnaliştilor şi altor persoane lucrând în media ucişi în Honduras din 2001 până în prezent.

Purtătorul de cuvânt al comisiei, Julio Velasquez, a deplâns că 92% din aceste crime au rămas nepedepsite în absenţa unei anchete serioase.

Vezi și: Atac terorist lângă aeroportul Heathrow

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?