Jurnalist ASASINAT în propria mașină. Era însoțit de fiica sa
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Un jurnalist a fost ucis sâmbătă. 

Jurnalistul era din orașul mexican Nuevo Laredo, aflat aproape de frontiera cu SUA. Guvernatorul statului Tamaulipas a spus, potrivit AFP, că este primul caz de acest tip din 2018. 

”Condoleanţe familiei jurnalistului Carlos Dominguez Rodriguez, decedat sâmbătă la Nuevo Laredo. Mă angajez în faţa acesteia şi a jurnaliştilor din Tamaulipas ca această crimă să nu rămână nepedepsită”, a scris pe Twitter guvernatorul.

”Jurnalistul era într-o maşină (...) însoţit de fiica sa”, în centrul oraşului Nuevo Laredo, atunci când a fost asasinat, a precizat Reforma, fără a da mai multe detalii.

200 de reporteri uciși în 17 ani

Mexicul este considerat unul dintre statele cele mai periculoase din lume pentru presă, cu peste 200 de reporteri asasinaţi după anul 2000. Asociațiile de apărare a libertăţii de exprimare denunţă că 90% dintre crime rămân nepedepsite.

Tamaulipas, situat în nord-estul Mexicului, este, alături de statul Veracruz, unul dintre cele mai afectate de violenţele legate de traficul de droguri. Este considerat unul dintre cele mai periculoase pentru ziarişti.

[citeste si]

Aparent primul jurnalist ucis în 2018, Carlos Dominguez a lucrat până în urmă cu câteva luni pentru ziarul El Diario din Nuevo Laredo. De atunci, el scria cronici politice pe care le difuza pe reţelele sociale, potrivit cotidianului mexican Reforma.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel