”Nu poți să spui că e jurnalist!” Pericol major: Niciun control asupra acestor persoane
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Una dintre controversele jurnalismului a fost lămurită de Doru Dinu Glăvan, directorul Uniunii Ziariștilor Profesionști din România, într-un interviu pentru DCNews.

Explozia libertății de exprimare mulțumită extinderii internetului a dus la apariția a tot felul de meserii, cum a fi cea de blogger, multe dintre ele fiind asociate cu meseria de jurnalist.

Este sau nu bloggerul jurnalist, în ziua de azi?

Nu, nu este jurnalist” susține președintele UZPR. El a explicat și de ce crede acest lucru:

”Dar, va trebui să reglementăm pentru cei care sunt pe internet. Poate nu folosesc cuvântul potrivit, dar nu avem niciun control asupra acelor persoane, într-un fel. Va trebui să ajungem, la un moment dat, ca cei care întrețin asemenea platforme să se înregistreze, cum și sunt o parte înregistrați. Există această posibilitate la OSIM. iar aceștia trebuie să aibă un statut al lor, un contract de muncă, 2-3 angajați. Cu siguranță că există platforme online la care lucrează câțiva oameni. Și atunci trebuie să existe contracte, trebuie să ai un sediu, trebuie să dovedești o seriozitate în această muncă. Altfel putem ajunge să avem 2 miloane de ziariști!” a explicat președintele Uniunii Ziariștilor Profesioniști.

”Deci trebuie - nu sub control - trebuie o gândire, să facă dovada consecvenței. Nu vreau să dau nume de oameni importanți care își au blogul lor. Nu poți să spui că e jurnalist, pentru că el își exprimă gândurile sale, dar nu într-un cadru organizat de presă. Trebuie să aparțină de o structură” a mai precizat Doru Dinu Glăvan.

Mai multe despre ce înseamnă să fii ziarist, mai ales din perspectiva posibilității înscrierii în Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, puteți afla din interviul următor: 

VIDEO

 

Citește și:

Patronii din presă, reacţie la unirea redactorilor. Doru Dinu Glăvan: Cazul DIGI

Câţi ziarişti sunt în România. Doru Dinu Glăvan: Vin în valuri cei care sunt, acum, în vogă


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel