Data actualizării:
Data publicării:

Jurilovca, spectacol unic la inauguarea noului port turistic - Galerie foto

Autor: Crişan Andreescu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Jurilovca a îmbrăcat haine de sărbătoare, sâmbătă, 17 iunie, cu ocazia inaugurării noului port turistic.

Cel mai modern port tutistic din Dobrogea va fi inaugurat, sămbătă, într-un cadru festiv, în condițiile în care comuna tulceană a devenit o atracție turistică.

Noul port se află în aceeași zonă cu vechiul mini-port, dar pe partea dreaptă a străzii, dar cu mai multe  spații de acostare pentru localnici, turiști și, nu în ultimul rând, pescari. În același timp a fost creată și o zona de agrement, unde turiștii pot să petreacă  în vecinătate a apei.

Construcția noului port a fost posibilă în urma unei finanțări  europene  prin Programul Operațional Regional 2014-2020, valoarea proiectului fiind de 18.434.666,08 de lei, aceasta fiind cea mai mare investiție în infrastructură, din fonduri europene, realizată până acum în comuna Jurilovca, a declarat Eugen Ion, primarul comunei Jurilovca.

Noul port turistic din Jurilovca va avea o capacitate de 180 de locuri de acostare, împărțite într-o zonă pentru pescari și una pentru turiști și locuitorii zonei.

Inaugurarea noului port va beneficia de un spectacol cu peste 200 de drone, timp de 7 minute, care va spune povestea pescarilor lipoveni. Show-ul de drone va începe la ora 22, iar seara se va încheia cu focuri de artificii.

Nicu Alifantis  a compus special pentru acest spectacol muzica ce va însoți show-ul de drone. „Întoarcerea în port”, capodopera de 7 minute pe care se va desfășura show-ul de drone, a fost inspirată și de cântecele locale, Nicu Alifantis venind la Jurilovca pentru a înregistra părți ale compoziției alături de corul Juraveli. De asemenea, pe scena amplasată în noul port vor concerta, pe parcursul zilei, alături de Nicu Alifantis & ZAN, Radu Captari, Millenium și corurile comunităților din Jurilovca.

Show-ul de drone va începe la ora 22, iar seara se va încheia cu focuri de artificii. (Foto: Crișan Andreescu)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel