Data publicării:

Jurilovca, o poveste la inaugurarea noului port turistic - Galerie Foto

Autor: Crişan Andreescu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Jurilovca, sâmbătă, 17 iunie. Căteva mii de localnici șu turiști au fost prezenți la inaugurarea celui mai nou port turistic din Dobrogea.

Noul port turistic din Jurilovca este cea mai mare investiție în infrastructură, din fonduri europene, realizată până acum în comunitatea de pe malul lacului Razelm. Pentru construirea noului port a fost accesată o finanțare europeană, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, valoarea proiectului fiind de 18.434.666,08 de lei.

Ce cuprinde noul port:

- capacitate actuală de 120 de locuri de acostare, împărțite într-o zonă pentru pescari și una pentru localnici și turiști;

- realizarea unei rampe pentru lansarea/ridicarea ambarcaţiunilor la/din apă;

- 50 de noi locuri de parcare;

- platforma portuară, amenajare insulă cu pasarelă de acces;

- zonă de promenadă cu spații verzi;

- iluminat și acces la două tipuri de prize de încărcare: pentru maşini electrice în zona parcării autovehiculelor şi prize electrice pentru ambarcaţiunile cu motor electric

Începând cu orele 12,00, standurile la care gurmanzii au putut  degusta gastronomia locală, unde peștele a fost la mare căutare, dar și standuri ale meșteșugarilor și producătorilor locali.

Vezi și: Jurilovca, spectacol unic la inauguarea noului port turistic - Galerie foto

Seara, de la orele 22,00, ăeste 200 de drone au spus, timp de 7 minute, povestea pescarilor lipoveni, a riscurilor pe care și le asumă aceștia atunci când pleacă în larg, la pescuit, și a emoțiilor soțiilor lor, care îi așteaptă să se întoarcă teferi acasă, mai ales în zilele în care marea sau lacul Razelm sunt lovite de furtună.

Nicu Alifantis, unul dintre cei mai iubiți muzicieni români, care anul acesta sărbătorește 50 de ani de carieră, a compus special pentru acest spectacol muzica. „Întoarcerea în port”, capodopera de 7 minute pe care se va desfășura show-ul de drone, a fost inspirată și de cântecele locale

Pe scena amplasată în noul port au  mai concertat, pe parcursul zilei, Radu Captari, Millenium și corurile comunităților din Jurilovca.

Seara s-a încheiat cu un spectacol de focuri de artificii. (Foto: Crișan Andreescu)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel