Jurată în procesul lui Trump, exonerată după ce a declarat că s-a simțit intimidată. ”Nu cred că în acest moment pot fi corectă și imparțială”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
A fost exonerată o jurată din procesul lui Donald Trump.

O jurată a fost exonerată joi din procesul penal al lui Donald Trump după ce a declarat că s-a simțit intimidată pentru că unele aspecte ale identității sale au fost făcute publice, a declarat judecătorul care supraveghea cazul, informează Reuters. Adresându-se instanței, jurata a spus că familia, prietenii și colegii au contactat-o după ce au dedus din relatările din presă că face parte din juriu.

”Nu cred că în acest moment pot fi corectă și imparțială și nu cred că pot lăsa influențele exterioare să îmi afecteze decizia în sala de judecată”, a spus jurata.

Șapte jurați au fost selectați la începutul acestei săptămâni.

”Tocmai am pierdut ceea ce probabil ar fi fost un jurat foarte bun”, a declarat judecătorul cazului Juan Merchan, după ce jurata a fost exonerată, cerând presei să se abțină de la a relata răspunsurile viitorilor jurați la întrebările despre locul de muncă.

Au rămas șase jurați.

Critica lui Trump

Decizia a evidențiat presiunile extraordinare din jurul primului proces penal intentat vreodată unui fost președinte american.

Trump a criticat martorii, oficialii instanței implicați în acest caz și rudele acestora, ceea ce l-a determinat pe Merchan să îi impună un ordin parțial de tăcere.

Christopher Conroy, un procuror, a declarat că Trump a încălcat ordinul de tăcere cu postările recente despre fostul avocat al lui Trump și potențial martor al acuzării, Michael Cohen, și o postare din 17 aprilie în care spunea că activiști liberali sub acoperire au mințit judecătorul pentru a încerca să intre în juriu.

Trump, candidatul republican la alegerile prezidențiale din 2024, este o figură care divizează în politica americană și mulți dintre cei care sunt selectați pentru a face parte din juriu au declarat că nu ar fi capabili să evalueze vinovăția sau nevinovăția sa.

Avocații vor continua joi să caute jurați pentru a decide soarta lui Trump în acest proces, care are loc cu doar câteva luni înainte de revanșa electorală cu președintele Joe Biden.

Ei au sarcina de a găsi locuitori ai New York-ului care să fie corecți față de candidatul republican la președinție în Manhattanul puternic democrat, unde omul de afaceri devenit politician și-a făcut un nume ca magnat al imobiliarelor în urmă cu zeci de ani.

Fostul președinte pledează nevinovat

Trump a pledat nevinovat la 34 de capete de acuzare pentru că ar fi falsificat înregistrări pentru a ascunde banii pentru tăcere plătiți actriței de filme pentru adulți Stormy Daniels.

Procesul a început luni. Printre jurații selectați până acum se numără o asistentă medicală, un inginer software și doi avocați. Judecătorul a declarat că identitatea celor 12 jurați și a celor șase supleanți va rămâne anonimă, excepție făcând Trump, avocații săi și procurorii.

Declarațiile de deschidere ar putea avea loc luni, dacă juriul complet va fi întrunit în această săptămână.

Un verdict de vinovăție nu i-ar interzice lui Trump să își exercite funcția, dar jumătate dintre alegătorii independenți și unul din patru republicani spun că nu l-ar vota dacă ar fi condamnat, potrivit unui sondaj Reuters/Ipsos care s-a încheiat la 8 aprilie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel