Cristian Jura, judecător român la TAS, după decizia care îi aduce bronzul Anei Bărbosu: E munca ei de ani de zile. Aşa că da, merită sărbătorit!
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Cristian Jura, judecător la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, a oferit câteva clarificări importante după recentul succes din lumea sportului, în contextul euforiei și al unor nelămuriri.

"Acum că s-au liniștit apele, s-au deschis sticlele de șampanie și toată lumea se bucură de reușită, lăsând la o parte această euforie combinată cu nelămuriri, țin să fac câteva precizări:

1. S-a vorbit foarte mult despre naționalism exagerat datorat euforiei, eu cred că este vorba de poziționarea țării noastre pe scena mondială a sportului. De ce să nu ne supărăm atunci când unei sportive din România nu i s-a aplicat un tratament corect și a fost ,,defavorizată” nejustificat? Este rău când ne apărăm țara și oamenii care scriu istorie, e rău și atunci când nu facem nimic și dăm vina pe sistemul nefuncțional.

2. ⁠Dincolo de regulile stricte din sport mai există și un principiu al fair play-ului. Sportivii sunt educați, pregătiți, să își gestioneze emoțiile, face parte din antrenamentul lor și nu ar trebui să facem caz de o schimbare de clasament. Faptul că un clasament se schimbă, ține de esența sportului și a regulilor la care cei care participă, se adaptează.

3. Regulamentele sportive sunt atent elaborate de federații sportive. Ca peste tot avem nevoie de reguli la care să ne raportăm. Atâta timp cât aceste reguli au la bază un principiu etic, cred că nu putem să le calificăm noi ca fiind stupide sau complicate.

4. Sportul modern se desfășoară atât pe teren, pe zgură, la sol sau paralele, cât și pe plan juridic. Trebuie să înțelegem și să acceptăm acest lucru. Ana Maria Bărbosu nu este singura sportivă care câștigă o medalie în urma unei proceduri jurisdicționale, normale în lumea sportului. Este munca ei de ani de zile. Așa că, da! Merită sărbătorit!", a scris Cristian Jura pe pagina sa de Facebook.

În concluzie, reflecțiile judecătorului de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv subliniază importanța echilibrului între pasiune și raționalitate în lumea sportului. Este esențial să recunoaștem și să respectăm regulile și procedurile care asigură corectitudinea competițiilor, fără a ceda tentației de a ceda impulsurilor naționaliste sau de a ne lăsa afectați de schimbările inevitabile.

Într-un sport tot mai complex, în care atât performanțele de pe teren, cât și aspectele juridice joacă roluri cruciale, sărbătorirea realizărilor sportive, bazată pe muncă și dedicație, rămâne un principiu fundamental. Așadar, să continuăm să susținem și să celebrăm sportul cu respect și integritate, apreciind fiecare succes ca un rezultat al efortului și al perseverentei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel