Juncker respinge varianta renegocierii BREXIT
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că este „clar” că nu va exista o renegociere a acordului Brexitului, în ciuda afirmaţiilor mai multor candidaţi din cursa pentru conducerea Partidului Conservator, aceştia afirmând că vor redeschide discuţiile cu Bruxelles-ul, relatează Politico.

Juncker se va întâlni cu Theresa May, cea care va fi înlocuită din funcţia de prim-ministru al Marii Britanii după ce va fi ales un nou lider al Partidului Conservator, înaintea summit-ului UE de la Bruxelles de marţi.

Juncker a afirmat la Bruxelles înaintea summit-ului că opinia sa privind acordul Brexitului a rămas neschimbată: „Nu va exista o renegociere”.

Premierul luxemburghez Xavier Bettel a declarat pentru BBC că o renegociere cu un nou premier britanic „nu va funcţiona”.

Mai mulţi candidaţi pentru conducerea Partidului Conservator au afirmat că vor încerca o renegociere. Boris Johnson a scris în The Telegraph despre ajungerea la „un acord bun” cu Bruxelles iar ministrul de Externe Jeremy Hunt a declarat pentru BBC Radio 4 marţi că doreşte să formeze o nouă echipă de negociatori, scrie News.ro.

Fostul ministru al Brexitului, Dominic Raab, care va candida de asemenea pentru funcţia de lider al Partidului Conservator, a afirmat că „va lupta pentru un acord mai bun cu Bruxelles în negocieri pentru a schimba detaliile privind soluţia de rezervă” pentru Irlanda de Nord.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel