Julianne Moore şi Patricia Clarkson vor fi recompensate cu Globul de Cristal
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Actriţele americane Julianne Moore şi Patricia Clarkson vor fi recompensate la Festivalul de Film de la Karlovy Vary de anul acesta cu Globul de Cristal, pentru extraordinara lor contribuţie la cinematografia mondială, relatează marţi EFE.

Decernarea premiilor va avea loc în cadrul celei de-a 54-a ediţii a acestei competiţii internaţionale de film de categoria 'A', care se va desfăşura în perioada 28 iunie - 6 iulie. Julianne Moore (SUA, 1960), care a obţinut primul său rol important în filmul 'The Hand That Rocks the Cradle' (1992), a lucrat de atunci cu regizori prestigioşi precum Robert Altman, Richard Donner, Steven Spielberg şi fraţii Coen, printre alţii. În 2015 a fost distinsă cu premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă într-un rol principal în filmul 'Still Alice' în regia lui lui Richard Glatzer.

Actriţa va participa la proiecţia lungmetrajului 'After the Wedding', alături de regizorul filmului, soţul ei, Bart Freundlich, şi de actorul Billy Crudup. Patricia Clarkson (SUA, 1959) s-a făcut remarcată mai mult prin rolurile sale secundare. A debutat pe marele ecran în 1987, în filmul lui Brian de Palma 'The Untouchables', şi a colaborat cu regizori ca Woody Allen y Martin Scorsese. A jucat în filme celebre, precum 'Dogville' (2003), sau în ultimul lungmetraj al lui Isabel Coixet, 'La librería' (2017). În total 12 filme din ţări ca Bulgaria, Chile, Germania şi Spania au fost selectate în competiţia Festivalului de Film de la Karlovy Vary 2019. La festival va fi prezent şi Casey Affleck pentru a-şi prezenta cel mai recent film, 'Light of My Life', scris şi regizat de el, în care joacă alături de Anna Pniowsky. Festivalul de la Karlovy Vary se va încheia cu proiecţia filmului 'Late Night', în care joacă Emma Thompson şi Mindy Kaling, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel