Juergen Klopp crede că Real Madrid poate câştiga din nou Liga Campionilor: Cine vrea să fie campion, trebuie să îi învingă
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Real Madrid C.F
Facebook Real Madrid C.F
Real Madrid a învins Liverpool şi în returul de la Madrid, scor 1-0, iar Juergen Klopp, antrenorul cormoranilor, crede că Galacticii pot câştiga din nou Liga Campionilor. 

Antrenorul echipei engleze de fotbal FC Liverpool, Juergen Klopp, a afirmat că echipa sa avea nevoie de "o performanţă ieşită din comun" pentru a o elimina pe Real Madrid din Liga Campionilor, după eşecul categoric suferit în meciul tur (2-5), şi consideră că spaniolii au şanse să cucerească din nou trofeul în cea mai importantă competiţie continentală intercluburi.

"Aveam nevoie de o performanţă ieşită din comun pentru a recupera diferenţa de trei goluri (din meciul tur), pe care noi nu am reuşit-o. Am făcut un meci bun, însă Real Madrid a controlat jocul şi a avut cele mai mari ocazii. Pentru a avansa în competiţie trebuia să fim remarcabili, dar încă o dată spaniolii au fost mai buni şi, de aceea, au trecut în faza următoare. Datorită experienţei şi încrederii pe care le are Real Madrid, este una dintre favorite. Cu siguranţă poate câştiga din nou trofeul. Cert este că cine vrea să fie campion va trebui să-i învingă. Văd Manchester City şi Napoli foarte puternice", a declarat Klopp la finalul meciului de pe Santiago Bernabeu.

"Când am început această competiţie, am plecat de la ideea de a o câştiga. Am atins finala de trei ori în ultimii ani, dar nu am câştigat-o niciodată. Pentru a o face, trebuie să fii incredibil, iar noi nu am fost. Însă este competiţia din care vrem să facem parte în fiecare sezon şi rămâne principalul nostru obiectiv pe viitor. După fereastra internaţională din martie, vom avea trei meciuri, împotriva lui Manchester City, Chelsea şi Arsenal. Cred că acea săptămână va fi destul de decisivă, a adăugat antrenorul german.

Învingătoare cu 5-2 în meciul tur, pe Anfield, Real Madrid s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor după ce s-a impus cu 1-0 în partida retur, graţie golului marcat de căpitanul Karim Benzema (79).

Madrilenii au învins-o anul trecut pe Liverpool în finala Champions League (1-0), pe Stade de France, englezii ratând atunci ocazia de a-şi lua revanşa după eşecul suferit în finala din 2018 dintre cele două formaţii. Real Madrid este neînvinsă în ultimele opt meciuri disputate împotriva "cormoranilor", scrie Agerpres. 

Carlo Ancelotti: A fost un meci complet 

Carlo Ancelotti, antrenorul lui Real Madrid, a evidenţiat "angajamentul colectiv" al echipei sale în partida cu câştigată cu 1-0 pe teren propriu în faţa formaţiei FC Liverpool, miercuri seară, în manşa secundă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor la fotbal.

"Meciul nostru a fost bun, complet. Putea fi un joc capcană, dar l-am început bine, serios, cu idei clare şi l-am încheiat bine. La nivel de echipă, avem mai multă încredere în noi datorită a ceea ce s-a întâmplat în sezonul trecut (când Real a cucerit trofeul - n. red.). Ne-a dat o încredere imensă şi s-a văzut în această dublă confruntare cu Liverpool, împotriva unei echipe atât de puternice", a declarat Ancelotti la finalul meciului de pe Santiago Bernabeu.

"A trebuit să ne adaptăm fotbalul şi va trebui să-l adaptăm în continuare, în sferturile de finală, pentru că sunt trei echipe italiene care s-au calificat şi nimeni nu se aştepta la asta. Ca de obicei, Liga Campionilor este foarte complicată şi trebuie să lupţi până la capăt. Nu am nicio preferinţă în ceea ce priveşte următoare adversară. Obiectivul nostru este să câştigăm şi pentru asta trebuie să trecem de sferturi, de semifinale şi să încercăm să câştigăm finala", a mai spus tehnicianul italian.

Carlo Ancelotti l-a egalat cu această ocazie pe spaniolul Vicente del Bosque în ierarhia antrenorilor lui Real Madrid cu cele mai multe victorii în cea mai importantă competiţie continentală intercluburi, ambii având câte 34 de succese. Lider este spaniolul Miguel Munoz, cu 41 de victorii, conform agenţiei EFE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel