Județul Dâmbovița, reprezentat de patru elevi la Olimpiada Națională de Limba și literatura română
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Daria Shevtsova)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Daria Shevtsova)
Județul Dâmbovița este reprezentat de patru elevi, la Olimpiada Națională de Limba și literatura română

Luni, după–amiază, a avut loc, la Târgoviște, deschiderea festivă a etapei naționale a Olimpiadei de Limba și literatura română pentru elevii de gimnaziu. La festivitatea de deschidere, găzduită de Cinematograful “Independența”, au fost prezenți peste 180 de elevi și 70 de cadre didactice din toată țara, scrie dbonline.ro.

La concursul școlar care are loc în perioada 18-22 aprilie, județul Dâmbovița este reprezentat de 4 elevi: Pațanghel Alexia Camelia (Școala Gimnazială Nr. 2 Lungulețu – clasa a V-a), Stancu Timeea Elena (Colegiul Național „Constantin Cantacuzino” Târgoviște – clasa a VI-a), Mazilu Mario Daniel (Colegiul Național „Vladimir Streinu” a VII-a) și Neacșu Alexandra Elena (Colegiul Național „Constantin Cantacuzino” Târgoviște– clasa a VIII-a).

“În urmă cu numai câteva momente, am participat cu emoție la deschiderea festivă a “Olimpiadei Naționale de Limba și Literatura Română”, găzduită de eleganta sală a Cinematografului Independența. Felicit din toată inima copiii prezenți în această etapă a competiției care se desfășoară în orașul nostru, calificarea în faza finală reprezentând în sine o performanță deosebită. Un gând bun adresat profesorilor dâmbovițeni, pentru contribuția remarcabilă avută la dezvoltarea comunității noastre. Mult succes tuturor participanților care, prin tenacitate, perseverență si conduită educațională, reprezintă adevărate modele în societate”, a transmis Cristian Stan olimpicilor de gimnaziu.

Vineri, 15 aprilie, copiii de grădiniță și elevii au intrat în vacanța de Paște care durează două săptămâni. Vacanța de primăvară sau de Paște începe vineri, 15 aprilie și durează până în data de 1 mai, potrivit calendarului anului școlar 2021-2022. Semestrul II mai are 6 săptămâni de cursuri, pentru elevii care nu sunt în ani terminali. Cursurile se reiau luni, 2 mai până în data de 10 iunie.

Regulile sunt, însă, diferite pentru anii terminali, clasele a VIII-a și a XII-a/a XIII-a:

- clasele a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvență redusă încheie cursurile la data de 27 mai 2022 – cu două săptămâni înaintea celorlalți elevi de liceu

- clasa a VIII-a încheie cursurile la data de 3 iunie 2022, cu o săptămână înaintea celorlalți elevi de gimnaziu;

-clasele din învățământul liceal – filiera tehnologică și învățământul profesional încheie cursurile la data de 1 iulie 2022 – cu 3 săptămâni după ce toți ceilalți elevi au luat vacanță.

Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel