Județul Dâmbovița, în prag de sărbătoare, la 512 ani de atestare documentară
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Județul Dâmbovița se pregătește să celebreze, în cadrul celei de-a treia ediții  Zilele Județului, un eveniment organizat de Consiliul Județean Dâmbovița în perioada 31 mai - 13 iunie 2024.

Publicul va avea parte, pe parcursul a două săptămâni,  de un program care include spectacole muzicale, competiții sportive, expoziții, ateliere interactive și momente dedicate gastronomiei tradiționale, evenimentul aniversând 512 ani de atestare documentară a județului.

„Pentru al treilea an consecutiv Consiliul Judeţean Dâmboviţa organizează Zilele Judeţului. Cu o serie de evenimente culturale, muzicale şi sportive planificate, Zilele Judeţului Dâmboviţa promit să fie o sărbătoare a comunităţii locale şi a tuturor dâmboviţenilor. Prin organizarea Zilelelor Judeţului Dâmboviţa, promovăm judeţul Dâmboviţa, atragem atenţia asupra resurselor şi potenţialului nostru, dar, mai presus de toate, întărim legăturile comunităţii”, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă Corneliu Ştefan, preşedintele PSD al CJ Dâmboviţa.

Începem pe 31 mai, cu un maraton al poveștilor la Biblioteca Județeană „I. H. Rădulescu” Dâmbovița, urmat de o serie de evenimente care includ deschiderea unei expoziții la Muzeul de Istorie, un târg al meșterilor populari și campionate de tenis și fotbal.

1 iunie aduce cu sine deschiderea unui campionat de baschet, o nouă ediție a Salonului Anual de grafică și desen, precum și un vernisaj al elevilor Școlii Populare de Artă „Octav Enigărescu”.

2 iunie este o zi dedicată sportului, cu finalele campionatelor de baschet, fotbal și tenis, dar și cu o paradă medievală și o piesă de teatru pentru copii.

În perioada 31 mai – 2 iunie, vizitatorii se pot bucura zilnic de ateliere diversificate, gastronomie medievală, jocuri și concursuri medievale, interacțiune cu publicul și concerte de muzică percuție.

Zilele Județului continuă pe 3 iunie cu Gala de Excelență a județului Dâmbovița, iar pe 4 iunie avem o serie de evenimente culturale la Biblioteca Județeană și la Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi.

În zilele de 11, 12 și 13 iunie, Curtea Domnească din Târgoviște va găzdui o serie de concerte cu artiști cunoscuți, precum No Mercy, Boney M Xperience, Liviu Teodorescu & Band, Andia, Delia, 3 Sud Est și The Motans.

Tot pe 13 iunie, la încheierea Zilelor Județului Dâmbovița, vom avea un spectacol de lasere și artificii la Curtea Domnească din Târgoviște, a ținut să precizeze președintele Consiliului Județean.

Vedete de renume precum No Mercy, Boney M. Experience, Delia, 3 Sud Est, The Motans, Andia și Liviu Teodorescu vor urca pe scena amenajată la Curtea Domnească din Târgoviște, lângă Turnul Chindiei, acolo unde vor avea loc și concertele, în perioada 11-13 iunie 2024. 

În perioada evenimentului vizitatorii vor avea acces gratuit la „Curtea Domnească” din Târgoviște, putând participa la numeroasele ateliere de creație, demonstrații de gastronomie medievală, jocuri și concursuri interactive.

Momentul culminant al evenimentului va fi Ziua Județului Dâmbovița, marcată pe 4 iunie 2024 printr-o ședință festivă a Consiliului Județean Dâmbovița la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi.

„Ne dorim să promovăm valorile și tradițiile locale, să atragem atenția asupra potențialului turistic al județului nostru și să creăm momente de bucurie și coeziune pentru toți dâmbovițenii”, a declarat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel