Județele unde primarii liberali îngheață taxele și impozitele pe 2023
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Foto: Pixabay, de Geralt
Foto: Pixabay, de Geralt
Mai mulți primari PNL au decis să înghețe taxele și impozitele pe 2023.

Toţi primarii liberali din judeţul Neamţ vor îngheţa taxele şi impozitele pentru anul viitor, a anunţat, într-un comunicat de presă remis Agerpres, preşedintele PNL Neamţ, George Lazăr. Măsura se va aplica atât persoanelor fizice, cât şi agenţilor economici şi a fost aprobată cu unanimitate în Biroul Executiv Judeţean al PNL Neamţ.

"Perioada pe care o traversăm este dificilă din punct de vedere economic, ne aşteaptă o iarnă grea, iar viziunea PNL Neamţ este cât se poate de clară: fără creşteri de taxe şi impozite locale, fără introducerea altora noi", a precizat liderul PNL Neamţ.

George Lazăr a explicat că, potrivit Codului Fiscal, primarii au posibilitatea de a majora anual taxele şi impozitele locale, dar niciun primar liberal din judeţ nu se va prevala de această posibilitate, iar taxele şi impozitele vor fi îngheţate.

Indexarea taxelor și impozitelor la rata inflației se va face după nivelul din 2021


În ceea ce priveşte obligaţia indexării taxelor şi impozitelor cu rata inflaţiei, aceasta va fi calculată, în localităţile conduse de primari PNL, în raport cu anul 2021.

"Am recomandat primarilor PNL să sprijine cât mai mult întreprinzătorii privaţi, printr-o atitudine deschisă faţă de solicitările acestora şi scurtarea circuitului birocratic în obţinerea autorizaţiilor şi aprobărilor necesare pentru a-şi desfăşura activitatea", a adăugat preşedintele PNL Neamţ, George Lazăr.

Decizia PNL Neamţ se va aplica în toate 36 de localităţi conduse de primari liberali.

Măsura vine în sprijinul a circa 343.000 locuitori din Neamţ, inclusiv a celor din municipiile Piatra-Neamţ şi Roman, ceea ce reprezintă aproape 62% din populaţia judeţului. 

Creșterea pensiilor, pe locul trei în prioritățile PSD

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, spune că vrea definitivarea legilor pe energie, dar şi închiderea situaţiei pensiilor speciale, pentru a fi construit bugetul pentru anul viitor. Creşterea pensiilor ocupă abia al treilea loc în lista priorităţilor preşedintelui PSD. 

"După părerea mea, să mărim (pensiile - n.r) şi mai mult decât rata inflaţiei, ca să fim foarte liniştiţi. Nu pot să construieşti un buget, asta încerc să transmit şi colegilor mei de coaliţie şi devin foarte nervoşi, şi chiar domnului preşedinte, nu poţi să construieşti un buget sănătos dacă tu nu ai rezolvat problema energiei, că nu ai de unde să ai. (...) Părerea mea că prioritatea în primul rând este legislaţia pe energie, să închidem cu Ordonanţa din Parlament. A doua prioritate este să închidem odată cu pensiile speciale, fiindcă avem şi jalon până pe 31 decembrie şi din acel moment ministrul de Finanţe poate să spună foarte clar cum ne încadrăm în deficitul pe anul viitor", a afirmat Ciolacu, întrebat în legătură cu procentul cu care se pot majora pensiile.

El a spus că în mandatul fostul premier PNL Florin Cîţu deficitul a ajuns la 10%, adăugând că toate ţările din UE au depăşit deficitul, dar "n-a îndrăznit nimeni să se ducă la 10%, decât Cîţu". Citește mai multe AICI

Prime de sărbători 2022. 7 din 10 companii au pregătit bonusuri consistente la sfârşit de an

Se dau prime de sărbători şi în 2022. Potrivit unui sondaj eJobs, 7 din 10 companii vor oferi anul acesta beneficii de Crăciun angajaților. Cei mai mulți dintre angajatori au optat pentru prime în bani, petreceri cu echipa și coșuri cu produse de sezon. Astfel, 70% dintre companiile participante la cel mai recent sondaj eJobs au declarat că anul acesta vor oferi angajaților beneficii extrasalariale sub formă de prime de sărbători. 7,5% au răspuns ferm că nu au bugetat o astfel de acțiune, în timp de 22,5% nu știu încă dacă vor face sau nu ceva în acest sens.

64,3% au ales primele în bani, care reprezintă, de altfel, și stimulentul cel mai dorit de angajați. 43% vor organiza o petrecere de final de an pentru toată echipa, iar 28,6% dintre angajatori vor achiziționa coșuri cu produse specifice de sezon pentru toți angajații. Alte beneficii menționate de participanții la sondaj au fost voucherele și tichetele cadou, zilele libere suplimentare, tichetele de vacanță și tombolele cu premii. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel