Judeţele din România unde se ia cel mai uşor permisul de conducere. Statistică Poliţia Română
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Iată o listă a judeţelor din România în care este mai uşor pentru candidaţi să treacă examenul practic de conducere. 

Potrivit statisticilor furnizate de Poliția Română, există diferențe mari între cifrele de promovabilitate la examenul auto în diferite județe ale țării. În mod remarcabil, aceste diferențe sunt evidențiate numai în cazul probei practice (traseul), pentru că promovabilitatea la proba teoretică este aproape uniformă. Rata de promovare a probei practice variază de la 32,84% pentru județul Sibiu, la 78,87% pentru Brăila. În același timp, rata de promovare a probei teoretice variază între 41,48% (Covasna) și 57,52% (Vaslui).

Astfel, județele cu cea mai ridicată rată de trecere a probei practice pentru obținerea permisului sunt, în afară de Brăila, Vâlcea, Satu-Mare, Botoșani și Caraș-Severin, toate cu peste 70% promovabilitate la traseu. La polul opus, în Iași, Argeș și Sibiu, rata de succes la proba practică este de 33-34%, cea mai scăzută din țară, scrie Promotor.

La începutul lunii septembrie, aproape 50.000 de amenzi într-o singură săptămână 

În perioada 6 - 12 septembrie a.c., la nivel naţional, poliţiştii rutieri au derulat acţiuni în zonele şi pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

În această săptămână, poliţiştii de la rutieră, împreună cu poliţişti de ordine publică, au aplicat celor care nu au respectat legislaţia 47.110 sancţiuni contravenţionale, dintre care 42.445 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Astfel, au fost aplicate 13.597 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 537 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, 307 pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor, 2.205 pentru abateri săvârşite de pietoni, 3.549 pentru abateri săvârşite de biciclişti, 1.055 pentru abateri ale căruţaşilor, 816 pentru depăşiri neregulamentare şi 585 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

De asemenea, au fost reţinute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 5.138 de permise de conducere, dintre care 1.938 pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legale admise, 628 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice, 816 pentru depăşire neregulamentară, 307 pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor şi 537 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel