Urmărește emisiunea live
Județ din România, UNIC ÎN LUME. Pe cât e de frumos, pe atât de dureros. Teodorovici: Nu avem medic!
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Există un județ în România unic în lume.

Eugen Teodorovici a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, despre ceea ce își dorește să facă pentru județul Tulcea și pentru Delta Dunării. 

Invitat la Interviurile DC News, Eugen Teodorovici a vorbit despre ceea ce își dorește să facă în județul Tulcea. 

„Eu am spus că întregul județ trebuie să aibă un regim aparte. De ce spun asta? Un regim aparte din toate punctele de vede, și fiscal, economic, social, fiscal. Este un județ, partea extremă a țării și a Uniunii Europene, practic, în care 14 minorități care locuiesc laolaltă, loc unic în lume, oamenii se mândresc să vadă o plăcuță la o intrare într-o localitate, că vorbim de Slava Rusă, Slava Cercheză, Jurilovca, localități cu nume slave. Oamenii se mândresc, nu se înjură între ei, nu-și dau plăcuța jos. Se scrie și în română, și în limba minorității respective. E fantastic să vezi obiceiurile, să trăiești între ei, să vezi bărbații aceia cu bărbile albe, ca  povești, să îi auzi cum vorbesc în lipovenească. Să mergi în biserică să le vezi tradițiile.

Tulcea și Hunedoara sunt cele două județe cu cea mai importantă istorie pentru noi ca țară. Noi, când vorbim de ceva descoperit în Tulcea de 500 de ani, pentru noi e ceva nou. Pentru noi, cetățile și ce vedem acolo sunt de mii de ani. Tulcea trebuie să aibă un regim aparte. Trebuie să aibă facilități la tot ceea ce înseamnă zona economică. Partea de pod să fie 100% subvenționată, traversarea cu bacul. Va fi un proiect grandios, al treilea pod din Europa. Jumătatea de miliard de euro. Tulcenii spun că e podul la Tulcea, brăilenii spun că e podul la Brăila. E podul pentru România și pentru cei din zonă și nu numai. Delta are nevoie de decolmatare, altfel moare.

Pescarii au nevoie de subvenții pe timp de iarnă, când nu pescuiesc. Regimul fiscal pentru ce distribuie trebuie să fie aparte. Pescarii care pescuiesc sportiv, sunt peste 200.000 de abonamente gratuite, cu tot respectul, nu trebuie să mai fie gratuite. Trebuie să fie plătite acele abonamente ca să ajuți pescarii. Acolo, populația e văduvită.

Este un județ foarte întins, dar populația e redusă pentru că oamenii au plecat. Trebuie să găsim soluții pentru ca oamenii să se reîntoarcă. Podul, drumul expres Brăila-Tulcea-Constanța, până în 2023 noi garantăm că aceste proiecte vor fi finalizate. Totodată, de ce să plătească Tulcea gunoiul menajer în timp ce în București e gratuit? În Tulcea, unde omul, fiind scump, poate îl dosește. Nu, acolo trebuie să fie gratuit, să încurajezi omul. Delta nu e a tulcenilor, e a întregii Europe. Tulcea trebuie să fie susținută de bugetul de stat și de cel european

Totodată, nu avem un medic, acum un singur epidemiolog în toată Tulcea, pensionar și acela. Prefectul a plecat din funcție ca să candideze la parlamentare și a lăsat subprefectul. Nu poți să joci la două capete.“

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel