Urmărește emisiunea live
Judecătorul Mustață a murit. Mircea Badea, mesaj crunt
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Mircea Badea
Mircea Badea
Mircea Badea a făcut mai multe declarații după ce judecătorul Stan Mustață a murit. 

Judecătorul fusese condamnat la închisoare, deși a spus mereu că este nevinovat. Stan Mustață declarase că suferă de un cancer devastatator, dar judecătorii hotărâseră să-l arunce după gratii. Judecătorul este cunoscut pentru faptul că a spus că nu sunt probe pentru condamnarea lui Dan Voiculescu în dosarul Telepatia. Acesta fusese condamnat pe când judeca acest caz.

”Eu nu cred deloc în justiția divină. Nu m-aș baza pe ideea că ”pedepsește Dumnezeu”. Nu prea cred în iertare. Sunt un tip iertător și empatic, dar când în viață ți se întâmplă exagerat de multe nedreptăți sau vezi că li se întâmplă altora... de la un anumit moment încolo, te gândești că nu mai are sens iertarea. Să fii iertător peste un anumit prag înseamnă că ești dobitoc”, a zis Mircea Badea.

Cuvântul dreptate nu are plural, dar nedreptate are

”Nici nu vreau să mă gândesc cum este să fii familia judecătorului și să se întâmple așa ceva. Eu i-aș ierta vreodată pe ăia? Niciodată. Și dacă aș crăpa, m-aș întoarce să-i bântui, dacă aș putea. (...) Sunt foarte sincer în ceea ce zic și vine pe fondul acestei știri care este odioasă. Ce i s-a întâmplat acelui om este nedrept. Ați auzit-o și pe soția lui mai devreme... (...) Cum era să fii în locul soției lui Mustață? Ia gândește-te cum ar fi fost! Mi-a dat acum mama mesaj și mi-a zis: cuvântul dreptate nu are plural, dar nedreptate are.”, a mai spus realizatorul TV.

Stan Mustață era închis în penitenciarul Rahova

Pe 11 mai 2016, judecătorul Stan Mustață a fost condamnat definitiv de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție, la 8 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

Soția sa a povestit la "Sinteza zilei" ce s-a întâmplat în ultimele clipe de viață ale judecătorului.

"Pentru omul acesta trebuie să se facă dreptate. A intrat la închisoare nevinovat. A fost o luptă între doi coloși, iar el a fost o victimă colaterală. Nici măcar nu l-au lăsat, nu i-au dat șansa să vină vremea să facă dreptate. Ultimul act nenorocit și necugetat pe care l-au făcut a fost atunci când l-au luat de la Rahova: au venit peste el, la ora 02:00, mascații și i-au spus ”Mustață, scoală-te că te ducem la Penitenciarul Giurgiu, penitenciar de maximă siguranță, unde se duc numai cazurile disciplinare”. Și el a spus: ”N-am făcut nimic! De ce mă luați?”. Și l-au luat și pe tot drumul a vomat. Și când a ajuns acolo nu a putut să mai meargă. Când am vorbit cu el mi-a spus: ”Elena, vor să mă omoare!'", a povestit soția judecătorului la Antena 3.

VEZI ȘI: Judecătorul Mustață a murit. Ciutacu: Cine a semnat așa ceva trebuie luat cu mascații

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel